renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Constructie perete despartitor in mansarda. Ce materiale izoleaza fonic foarte bine?

Buna ziua! Am de construit un perete despartitor intr-o mansarda (structura lemn), practic vreau sa creez 2 camere. M-ar interesa ce material sa pun intre placile de rigips pentru a obtine o izolatie fonica foarte buna. Pe piata exista materiale profesionale cum ar fi ,,foam' (se foloseste in studiori tv, radio) insa e foarte scump. Daca as pune vata minerala stiu ca nu izoleaza fonic foarte bine. Ce parere aveti de vata bazaltica? Izoleaza fonic mai bine? Multumesc!

Intrebare trimisa de un cititor din - Turda , Cluj
vezi si firme constructii Cluj

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Este adevarat ca panourile fonoacustice sunt scumpe si nu merita investitia pentru o locuinta. In cazul dvs sunt doua variante: a) faceti peretele despartitor din panouri de pluta, cu grosime de 15-20cm pe care puteti lipi cu adeziv din comert placile de rigips pe o parte si pe alta; b)pe peretele din rigips aplicati pe ambele fete panouri de pluta cu grosimi de 10 cm, obtinandu-se o grosime a peretelui de izolare fonica de 20cm. Varianta „a” ar fi mai putin costisitoare deoarece peretele de rigips presupune materiale minime de finisaj; varianta „b” permite amenajarea personalizata a uneia dintre incaperile nou obtinute, respectivul perete fiind lasat asa, doar din pluta. Gratie acestor materiale realizati si izolatie termica a peretelui. Placile de pluta adecvate unei asemenea utilizari se vand in bax=15mp; pretul pe bax se incadreaza intre 37lei-109lei in functie de grosimea placilor.

Nicolae a scris:

P.S. Si vata bazaltica este buna, din aceea cu densitate mare, insa o izolatie fonica perfecta veti obtine cu siguranta folosind pluta.

Simona M a scris:

Stiti vreun site cu pluta le preturile 37-109 lei pentru 15 m2? Eu gasesc pentru 3m2 la 109lei.

Multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: constructii case ,

Taguri:    pereti falsi,    mansarda,    izolare fonica,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro