Covoare Shaggy - intretinere?
Buna,
Imi puteti spune , dintre doamnele de pe acest forum, cum se intretin covoarele model Shaggy... le stiti.... acelea cu fir lung , latoase si foarte pufoase. Arata foarte frumos dar nu stiu cat sunt de practice. Cumpararea acestui model de covor este o alegere buna sau nu? Ele sunt doar sintetice sau se gasesc si variante din fibre naturale sau din lana? Va rog sfatuiti-ma si pe mine, dintre cei care aveti deja in casa un astfel de covor.
Multumesc frumos
Raspunsuri si comentarii
Am si eu un covor din acesta si este cu adevarat ORIBIL! Nu l-am cumparat eu ci l-am primit cadou de la soacra mea...... deci nici nu pot scapa de el prea curand :). Sa va explic nemultumirile mele. Am doua fetite mici , care fac dezordine in casa, iar acest covor se aspira foarte greu. Doar cu mana poti lua jucariile mici de prin el. Aspectul este frumos insa nu are ce cauta in casa cu copii mici. Am o prietena care si ea are doi copii mici si covorul ei latos arata jalnic... plin de urme de biscuiti, bomboane si alte dracovenii prin el. Personal imi vine sa il aspir si sa il spal zilnic... dar nu se poate. Cu prima ocazie renunt la el si imi cumpar un covor serios si rezistent la frecus.
Eu am in sufragerie un covor latos de mai bine de 4 ani, si am si copii , cel mic este chiar bebe. Mie imi place mult senzatia pe care mi-o da un astfel de covor. Este adevarat ca se aspira mai greu ... eu una scot peria de la aspirator si aspir doar cu teava de la aspirator si zboara foarte rapid murdaria din el..... l-am si spalat de vre-o 3 ori si arata foarte bine. Il recomand intr-adevar doar acelora care nu sunt ultra pretentioase in ceea ce priveste curatenia si igiena.... eu una sunt mult mai relaxata la al doilea copil si recunosc ca ma impac cu covorarele shaggy . La primul copil nu cred ca as fi fost de acord.
Covoarele shaggy sunt realizate din diferite tipuri de materiale sau combinata acestora: lana si poliester, doar poliester, matase, doar lana, etc. Diversitatea coloristica si forma acestora, este diferita. Daca doriti sa amplasati un asemenea covor in zona de trafic intens: hol, baie, bucatarie, va sugerez sa alegeti varianta din polyester, deoarece se spala mai usor si se usuca repede. Daca va doriti in alta camera, unde traficul este mai mic, atunci alegeti ce varianta doriti. In functie de dimensiune, ele se spala simplu in cada(daca sunt mici) sau le duceti la o spalatorie de covoare(daca sunt mari). Daca doriti sa le spalati in cada, le lasati in apa ca de vara cu detergent clasic de seara pana dimineata sau chiar 24 h. Eliminati apa si le stoarceti prin presare, apoi le clatiti in 2-3 randuri de apa ca de vara, fara detergent si le stoarceti prin presare. Lasati-le sa se scurga pe un suport/scandura in cada, apoi le intindeti sa se usuce. La acest tip de covoare nu se utilizeaza peria, ci doar le presati la mana, atat pentru spalare, cat si la stoarcere.
Si eu am acest tip de covor in toata casa. Am facut greseala sa il spal la presiune si acum nu mai arata deloc bine. Deci va sfatuiesc sa nu il spalati in acest mod. Nu stiu cum as putea sa il refac; daca mai e posibil acest lucru.
Bună! Eu am un astfel de covor în sufragerie și nu sunt deloc mulțumită de el!!! Motivul : firele de ață s-au bătătorit și sunt foarte încâlcite. Cu toate ca îl aspir aproape zilnic și îl perii, s-a format o cărare încâlcit de-a lungul lui pe unde este mai mult trafic. Menționez ca am luat unul destul de scump și de calitate (acum nu știu cata calitate are, din moment ce nu are un an și arata jalnic cu acea cărare încâlcit și batatorita). Dacă ma puteți ajuta cu un sfat în afara de a-mi cumpăra altul!
Posteaza!
Taguri: covoare, intretinere, ,
Buna,
Eu una am covoare shaggy in toate dormitoarele din casa si imi plac foarte mult. Eu le si spal in fiecare vara si se comporta foarte bine. Daca ai copii mici care fac ravagii prin casa nu te sfatuiesc sa alegi pentru camera de zi un astfel de covor pentru ca vei gasi printre firele lui multe surprize gen bucatele de lego sau de biscuiti... depinde cu ce le permiti sa mearga prin casa. In dormitoare unde traficul este mai redus sunt minunate.
Eu nu mi-am cumparat unele chiar sintetice ci cu amestec de lana in compozitie , proprortia exacta nu o stiu dar nu cred ca au prea multa lana pentru ca nu au fost prea scumpe.