renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cu ce pot lipi cat mai bine parchetul din lemn masiv?

Buna ziua, Imi poate recomanda cineva cu ce solutie pot lipi cat mai bine parchetul din lemn masiv, model clasic? Mi-a recomandat cineva Sika Acoubond... a folosit cineva acest sistem? Va rog un raspuns... Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Alba Iulia , Alba
vezi si firme constructii Alba

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Puteti folosi ca adeziv „Moment” pe baza de dispersie acrilica, cu rezistenta mare la incleiere, cu care se lipesc placile sau pardoselile din lemn cu maxim 18mm inaltime. Acest adeziv se poate aplica pe suprafetele absorbante(beton, ciment). Se comercializeaza in galeti de plastic de 1kg sau de 5kg. O alta varianta ar fi adeziv „69A” ce contine alcool si rasini sintetice. Se comercializeaza in cutii metalice de 5 sau 13 kg. Adezivul pentru parchet „69A” pe bază de răşini sintetice, are uscare rapidă si conţine solvenţi. Se foloseste pentru lipirea multor tipuri de parchet ca: solid, prefinisat, masiv laminat pe suprafeţe poroase ca: beton, lemn, placaj, plăci OSB. Nu contine apa, usor de aplicat, rezistenta finala foarte ridicata si are aderenta buna pe: sape, ciment,beton, etc. Este ca o pasta gata pentru a fi aplicata pe suprafata de lucru. Daca doriti o parere personala, eu as folosi „Moment”.

Alexandru, SC Perodicom SRL a scris:

Probabil optati pentru lipirea parchetului clasic din lemn natur pe sapa...
solutii de lipire sunt multe, dar acest mod de montaj al parchetului este rapid dar riscant in timp.
Racirea bazei , a placii inclusiv a sapei, presupune aparitia condensului, si a mucegaiului, oricat de bine ar fi lipit, si uneori provoaca desprinderea.
deasemenea chiar in cazul unor inundatii superficiale este iminenta umflarea parchetului.
Deasemenea la o eventuala raschetare, vibratiile masinii uneori desprind in unele zone parchetul.
Modul clasic de montaj pe dusumea oarba ofera mult mai multe avantaje din acest punct de vedere.
Trebuia avuta in vedere calitatea sapei, duritatea ei si uscarea in momentul montarii prin lipire a parchetului.
Interventia mea se bazeaza pe experienta....

livium1966 a scris:

ANSERCOLL fabricat in Polonia. Consum 1,1 kg/mp. Pret estimativ 180 lei/bidon 13 kg.

Daniel V. a scris:

Va rog sa imi dati si mie 2-3 contacte de la firme care importa la prima mana (unici distribuitori) produse de lipit parchet. Ma intereseaza firme din Bucuresti.

numai bine,
Dani

Dragomir daniel a scris:

Buna ziua. Am cumpărat parchet masiv de 15 mm , intenționez să-l montez pe un pat de extrudat cu o densitate mai mare , pentru că este umiditate, și voiam să știu dacă este obligatoriu să-l lipesc și dedesubt sau numai între placi, și dacă e indicat sa pun extrudat sub parchet. Se poate pune și fără a fi lipit? (Lipit da extrudat) sau numai plăcile lipite intre ele

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: sfaturi parchet , adezivi , pardoseala ,

Taguri:    parchet masiv,    solutie lipire,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro