renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum aleg densitatea pentru polistirenul expandat?

Daca am tencuit pe interior o casa din lemn si am gletuit-o, este ok sa o izolez pe exterior cu polistiren expandat de 10mm ? Daca da ce densitate? Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Cluj , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Densitatea polistirenului inseamna rezistenta la compresiune. Polistirenul expandat potrivit pentru exterior trebuie sa aiba densitatea de minim 15kg/mc si este specificat pe ambalaj cu simbolul 70 kPA, iar conform normelor europene polistirenul axpandat se numeste EPS.

Mehedintiu Alin a scris:

desigur ca o puteti izola pe exterior cu polistiren, doar sa aveti in grija la tipul de adeziv. Pentru suport de lemn este recomandat un alt tip de adeziv; O.S. B Kleber este adeziv pentru suporturi din lemn. Referitor la densitatea polistirenului aceasta trebuie sa fie minim 15kg/mc. Acest lucru se refera de fapt la gradul de rigidizare al polistirenului sau altfel spus rezistenta la compresiune a acestuia. Mai sunt insa si alti factori de care trebuie sa se tina seama la alegerea tipului de polistiren: conductivitatea termica, rezistenta termica, rezistenta la incovoiere, la tractiune. Aceste valori sunt superioare la polistirenul EPS 100, EPS 80 si puteti verifica aceste informatii in declaratiile de conformitate. Standardul de termoizolare recomanda varianta EPS80 de 10 cm. Eu personal am folosit EPS 80 de 10 cm, am luat intreg termosistemul de la Adeplast si sunt multumit de alegerea facuta

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: polistiren expandat , termoizolatie interioara cu polistiren ,

Taguri:    termosistem,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro