renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum as putea izola podul blocului?

Buna seara, As dori sa izolez in podul blocului suprafata apartamentului meu cu vata minerala simpla de b10 cm si acoperita doar in puncte de sprijin cu scandura de 1.5 grosime. Doresc sa fac acest lucru deoarece am probleme in dormitor si debarale cu mucegai care apare pe tavan si pe pereti in partea de sus. Credeti ca este suficient?. Mentionez ca podul blocului este foarte inalt (ar putea fi mansardat?, este acoperit cu tigla si mai are si strat de carton si asteriala sub tigla. Va multumesc!

Intrebare trimisa de un cititor din - Targu Mures , Mures
vezi si firme constructii Mures

Raspunsuri si comentarii
George I. a scris:

Pentru inceput trebuie sa radeti pana la zid incarcatura de pe tavan si sa aplicati solutii antimucegai(din comert)chiar de doua ori pentru a distruge sporii. Apoi puteti monta polistiren extrudat de 3 sau 5cm peste care puneti plasa de constructie, un strat de tinci(mortar foarte fin), dati un glet si amorsa, apoi var lavabil. Pentru mansardarea podului aveti nevoie de acceptul vecinilor, care se face prin acord scris cu semnatura acestora sau 50%+1 dintre vecini. Izolarea acoperisilui o puteti realiza cu vata de sticla caserata in folie anticondens aplicata pe intreaga suprafata. La taierea acesteia, este bine sa masurati cu 2-3cm mai mult pentru a captusi bine toata suprafata si golurile de la imbinari. Peste aceasta puteti pune polistiren expandat de 8 sau 10 cm pentru izolarea termica perfecta. La colturi si imbinari puteti aplica spuma poliuretanica pentru etansiezare. Peste polistiren (daca va ganditi la varianta asta) se aplica placi osb sau lambriu pentru finisaj. Pardoseala poate fi realizata cu vata de sticla peste care se aplica parchet laminat sau dusumele pentru finisaje si design.

manoiu liviu a scris:

Buna seara din nou! Va multumesc si va mai intreb....
Pe interior am dat mereu cu substante antimucegai, gen Savo si cu lavabile antimucegai...degeaba...iarna tot iese mucegai...o sa maresc si caloriferul , deoarece are doar 10 elementi; si eu ma gandeam ca pe interior doar sa gletuiesc si sa dau iarasi o lavablila antimucegai iar in pod sa pun pe planseu o vata minerala cu blani in puncte de sprijin prinse in holsuruburi lungi....nu ar fi de ajuns? multumesc anticipat!

George I. a scris:

Cred ca ar fi o solutie buna, dar, va sugerez sa luati in calcul urmatoarele aspecte: a) incercati sa identificati sursa mucegaiului(care ar putea fi externa, infiltratii de apa, slaba aerisire a peretelui pe exterior) si b) poate ar fi bine ca peretele respectiv sa-l razuiti pana la suport, sa aplicati iar in 2-3 etape solutie antimucegai si sa-l gletuiti cu AktivTHERM, un produs nou cu proprietati termoizolatoare, care face buna aderenta la orice tip de perete-suport. Peste el incercati o lavabila antimucegai(sunt destule tipuri de lavabila cu astfel de proprietati)

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: termoizolatie ,

Taguri:    izolare bloc,    mucegai,    pod circulabil,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro