renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum calculez cati metri de perdea am nevoie?

Buna ziua! Am un living amenajat modern,mobila neagra din MDF,coltar crem,covor shaggy visiniu,pereti galbeni,decoratiuni cu argintiu.Ce culoare ar fi indicat sa aleg pentru perdele si draperii? Si sa le pun cu sina sau garnisa? Si perdeaua ar fi indicat sa pun cu asa multe falduri ca si in poza(vreau aspect modern,dar totusi cozy)? Imi puteti spune cum e cu dimensiunea la perdele,pentru a arata ca cea din poza de exemplu,cati metri se iau in plus? Si la draperii se ia fix lungimea,nimic in plus? Si cati centimetri e indicat sa fie intre perdea si podea(nu vreau nici sa atarne pe jos,dar nici prea ridicata sa fie)? Multumesc frumos si o zi placuta!

Intrebare trimisa de un cititor din - Braila , Braila
vezi si firme constructii Braila

poza 1

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Perdelele albe, din material delicat sau realizate cu dantelarii (nu dantela!) amplasate din loc in loc pe lungimea ei sunt potrivite in orice interior, amenajat in stil modern sau clasic. Pentru a calcula necesarul de perdea pentru o fereastra sau fereastra si usa, se masoara latimea dintr-un toc in celalalt, se stabileste cat de bogate sa fie faldurile perdelei si in functie de asta se calculeaza: la o fereastra (de apartament) se ia o data si jumatate latimea ferestrei; in cazul dvs. cred ca ar fi bine sa cumparati de doua ori latimea pentru falduri bogate si elegante. De regula, cele mai multe dintre modele de perdele au latimea de 3 m, motiv pentru care in partea de sus perdeaua se indoaie sau se taie surplusul (ca in cazul dvs.). Pentru ca faldurile sa se aseze uniform, cereti unei croitorese sau chiar la raionul de perdele (sunt multe care au asemenea servicii) sa va prinda o banda in partea de sus pe toata latimea acesteia. Banda speciala contine 3-5 locasuri cu ate speciale care va permit aranjarea exacta a faldurilor inainte de asezarea perdelei la geam. Mai moderne ar fi sinele cu doua canale ce se monteaza pe tavan, dar daca preferati, montati garnije din metal cromat argintii, cu baghete pentru perdea si pentru draperie. In oricare dintre variante lasati 2-3 cm distanta intre pardoseala si marginea de jos a perdelei. In privinta draperiilor, va sugerez sa alegeti fie un material lucios ivory sau un material brocat lila cu model incastrat cu argintiu si/sau alb sau mov. Bratarile de prindere pe timp de zi ar putea fi negre/wenge indiferent de culoarea aleasa pentru draperii.

andreea a scris:

Multumesc frumos pt raspuns.
Eu am vreo 5 m la ferestre,deci iau 10 m de perdea ca sa aiba faldurile din poza.
La dreaperie ma gandesc ca ati vrut sa spuneti material brocat grena,nu lila(covorul e visiniusi lila nu ar bate deloc).Si la draperie iau 5 m cat e latimea ferestrelor,nu mai mult?

Elena V. a scris:

Da, la draperie este necesar doar cat latimea ferestrei, deoarece are rol mai mult functional, sa protejeze fereastra de razele de soare sau de privirile trecatorilor. Este adevarat ca investitia in perdele este costisitoare, dar nu le veti schimba des, asa ca, se merita un material bun si cantitatea suficienta pentru a realiza designul dorit! Da, scuze pentru tastarea gresita a culorii; era vorba despre grena.

aglaia a scris:

Buna seara ,am un living de 5m ,vas ruga sami spuneti cati metri de perdea si de draperie am nevoie?vreau sa pun draperii din catifea rosa ,si an 5 m de salon am 2 ferestre .
Cemi recomandati?
Sa pun separat sau dea intregul draperiele si perdeaua.
Va multumesc
Astept raspunsul dvs
O seara buna

Mona a scris:

Buna am si eu o nelemurire.
Am sina de 1m si jumatate latimea perdelei de cat trebuie sa fie?trebuie sa fie cat latimea sinei vreau sa pun o perdea care sa fie intinsa.
Multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: amenajari interioare ,

Taguri:    mobila mdf,    dimensine perdea,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro