Cum fac o gaura in placa de beton, dintre etaje, turnata acum 5 ani?
Buna ziua!
Doresc sa imi amenajez o baie la etaj. Casa mea este construita in urma cu 5 ani, avand o structura de parter si etaj, cu placa de beton intre cele doua nivele. Pentru a realiza instalatia sanitara trebuie sa fac o gaura in placa de beton , pentru evacuarea surselor de apa calda, rece si WC. Cum pot realiza aceasta gaura? Cu un ciocan rotopercutor de putere mare ? Mai intai sa fac o gaura mica pe care sa o maresc progresiv? Exista riscul ca placa sa se fisureze? Multumesc frumos
Intrebare trimisa de un cititor din - Bacau
vezi si firme constructii Bacau
Raspunsuri si comentarii
Pacat ca unii complica lucrurile..... este simplu
Trasati conturul dorit, gauriti pe contur cu spiral vidia de 10 -12 mm, spargeti cu rotopercutorul,taiati fierul de la placa cu o foarfeca de fier beton, introduceti tevile de alimentare si de scurgere.
Astupati in partea inferioara cu un minicofraj de osb de 8 mm eventual, sau chiar hartie de sac, si turnati de sus adeziv pentru a inchide spatiile ramase libere.
Haide....spor la treaba
Se taie cu un tun cu laser, se gaseste la Enterprise, intrebati de Picard si va imprumuta el. Atentie la phaser, sa fie reglat bine ca altfel taiati cu beci cu tot.
Posteaza!
Taguri: placa beton, gaurire,
Exista in comert discuri speciale pentru a taia/decupa diverse obiecte conform unui model. Pentru a decupa placile de beton fara sa se fisureze este mai bine sa folositi un disc Rapido Multiconstruction realizat de firma Bosch cu care sa decupati un patrat din beton prin care ulterior sa se faca traversarea tevilor pentru instalatie. Deoarece decupajul va fi cu laturi patrate, dupa finalizarea instalatiei puteti inveli tevile in vata de sticla sau alt material si sa umpleti golurile ramase cu ciment. Nu lasati tevile neinvelite si in jurul lor cimet, pentru ca in timp corodeaza (asa a patit vecinul meu de deasupra si a trebuit sa schimbam teava in totalitate).