Cum imi construiesc o casa in Branesti cat mai ieftin?
Vreau sa imi construiesc o casa in comuna Branesti si nu stiu cum sa o fac sa ies mai ieftin. Ma intereseaza o casa de 120 mp utili in care 60-70 de metri patrati sa fie la parter si restul la etaj sau mansarda. Pe ce tip de structura trebuie sa construiesc casa pentru a iesi mai ieftin: pe caramida si beton, pe structura de lemn sau pe structura metalica. Vreau sa stiu parerea unui constructor cu experienta pentru a putea lua o decizie cu proiectul casei.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 3 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Aceasta casa a trecut autorizatiile din Bucuresti - Urbanism PUD etc. O putem vedea undeva in Bucuresti?? o adresa ceva pt ca sa o vedem pe afara cum arata si cum este incadrata in urbanismul zonei.
Banuiesc ca ati vazut planurile casei pe acest site...daca nu, imi dati adresa dumneavoastra de mail, si va trimit detalii. Oriunde se poate construi aceasta casa, cu exceptia zonelor istorice, sau alte zone cu restrictii, din marile orase. La Branesti nu este nici o problema, am construit la Domnesti si Clinceni si cunosc conditiile de autorizare in zona.
O asemenea casa am construit in Campina.
Posteaza!
Taguri: constructii case ,
Taguri: structura casa, preturi,
Am un proiect de casa, cred ca se incadreaza in dorintele dumneavoatra, va dau cateve date despre acest proiect.
Va rog sa le studiati, si daca doriti va las adresa mea de mail, si telefonul si ma contactati pentru a va trimite proiectul.
Iata deci propunerea de proiect:
Locuinta se compune dintr-o camera de zi de 24 mp, trei dormitoare de 16, 12 si respectiv 12 mp, doua bai de 3,4 mp, o bucatarie de 16 mp, doua holuri, o debara sub scara. De asemenea casa are o terasa exterioara de 18 mp
Exista devizul intocmit pentru aceasta lucrare "La cheie" pretul ei este de 37800 Euro, rezultand un pret pe metru patrat pe suprafata desfasurata de circa 328 Euro.
Cateva precizari privind constructia:
- fundatie de 0,90 m adancime
- elevatie(soclu) 0,60 m inaltime de la sol
- placa parter de 10 cm grosime cu izolatie de 10 cm polistiren, si folie izolatoare
- peretii parter din caramida porotherm, cu grosimea de 25 cm izolati la exterior cu polistiren de 5 cm grosime
- placa armata peste parter, stalpi centuri buiandrugi armati
- etajul realizat din grinzi rasinoase de 10 cm, exterior usb izolat cu polistiren de 5 cm, interior vata minerala, bariera de vapori, si rigips.
- finisaje complete, pereti parter tencuiti si gletuiti
- scara turnata si imbracata in lemn de molid
- instalatie de incalzire cu centrala pe gaze
- instalatii sanitare si de apa pana la limita proprietatii dar nu mai mult de 25 m, cu realizarea de camine
- gresie , parchet, faianta la preturi medii( 30 ron/mp)
- invelitoare tip tigla metalica, produs wetterbest
- tamplarie termopan
- fatada executata cu tencuiala decorativa nuanta 2 de culoare (deschis)
- in pretul casei se include si o terasa de 18 mp, la parter, care nu a fost socotita in calculul pe mp, dar cheltuielile sunt incluse in deviz.
- nu sunt incluse in pret corpurile sanitare si corpurile de iluminat.
Termenul de realizare, daca exista mijloacele financiare este de 4 luni, de la obtinerea autorizatiei de constructie. Se acorda garantie de buna executie de 4 ani.
tel.0720088161, mail [email protected]