Cum izolam o casa batraneasca din barne de lemn?
Buna ziua
Renovam casa bunicilor care este din barne de lemn, este gletuita la exterior, dar nu este tencuita si are peretii cam strambi. Am vrea sa o izolam la exterior. Ce trebuie sa facem ? Multumesc anticipat.
Intrebare trimisa de un cititor din - Craiova , Dolj
vezi si firme constructii Dolj
Raspunsuri si comentarii
Fereasca Dumnezeu sa foositi porcaria aia de polistiren!
Eu imi fac acum a doua casa, in centrul Brasovului, din barne din lemn, cerate.
Casa va avea structura masiva de lemn, cca 50mc consum.
La exterior voi bate in cuie paturi de lana si voi tencui pe plasa de rabitz.
NU FOLOSITI PLASTIC, FOLII, SCART si alte baliverne moderne, va bateti joc de casa! Am un prieten care a inchis peretii casei din barne de lemn cu polistiren si a pus geamuri termopan! A terminat casa in 3 ani!
Repet, folosesc lemn tratat cu ceara de albine, care intra in brad cca 5mm, in stejar cca 1 mm
BAFTA
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: case din lemn, glet,
Pentru a izola exteriorul casei puteti opta intre: a) polistiren extrudat de 5cm, glet, amorsa, tencuiala decorativa sau b) vata minerala cu folie antivapori spre interiorul locuintei peste care se pot monta placi osb. Astfel indreptati si peretii exteriori. Pentru termorezistenta poate ar fi bine sa captusiti spatiul dintre capriorii pe care este acoperisul cu vata minerala, folie antivapori orientata spre pod/mansarda. Trebuie sa acordati atentie si spatiului dintre perete si usa de intrare, ferestre; sunt spatii care permit pierderi de caldura. Aplicati silicon pentru etansiezare sau vata minerala care sa acopere eventualele spatii libere.