renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum izolez o grinda la mansarda, care sunt etapele corecte?

Buna seara, Am grinda in mansarda de 10 si vreau sa izolez transformand spatiul in ceva locuibil. Cu ce strat sa incep cu polistiren sau cu vata, urmand sa aplic la final lambriul?

Intrebare trimisa de un cititor din - Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
arh. Bogdan NICOLAE a scris:

Buna ziua,
Daca vorbim de peretii inclinati ai unui pod amenajabil care se doreste a fi transformat intr-un spatiu locuibil, respectiv mansarda sau etaj mansardat, atunci vom avea dinspre exterior spre interior urmatoarele straturi:
- invelitoarea din tabla profilata/tigla;
- spatiu aer ventilat;
- folie anticondens intre sipci/contrasipci si capriori;
- vata minerala bazaltica de 10cm;
- bariera de vapori din folie de polietilena expandata 2-3mm;
- spatiu aer neventilat 2-2.5cm;
- gips-carton 12.5mm/OSB 10mm, si lambriu din PFL/MDF decorativ subtire, scandura geluita, sau vopsea lavabila.
Daca ne referim la tavanul viitoarei mansarde, in situatia in care avem un pod inalt pe care vrem sa il inchidem la partea de sus, atunci intre grinzile de lemn se monteaza de sus in jos:
- podea oarba, daca vrem ca spatiul din pod ramas deasupra mansardei sa fie totusi circulabil sau depozitabil; daca nu, ramane asa cum este;
- vata minerala bazaltica 10cm care se sprijina pe niste scandurele/sipci;
- gips-carton/OSB 10mm, si placaj din PFL/MDF decorativ.
Acum, daca v-ati referit la peretele de inchidere/compartimentare vertical din interiorul spatiului, polistirenul se monteaza spre exterior/invelitoare, vata minerala la interior (tip sandwich) intre doua placi de gips-carton sau OSB, dupa care lambriul ca strat final, spre interiorul mansardei.
Spor!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    izolare mansarda,    etape constructie,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro