Cum pot monta parchet laminat pe o pardoseala jumatate placa de beton si jumatate pamant?
Doresc sa montez parchet laminat de 8mm intr-o camera aflata la parterul unei case. Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii de urmat tinand cont de urmatoarea situatie:
- o portiune din camera, 4,5 m x3,6 m are placa de beton(sub placa am beci incalzit iarna, trec tevile prin el) . Placa de beton este situata la 14 cm sub nivelul la care trebuie sa ajung cu parchetul.
-Cealalta portiune, 1,6 mx 4,6 m este pamant (cam umed si usor lasat). Nu am gasit mucegai sub parchetul vechi si nici fundatia sau zidul nu sunt deteriorate.
Intrebare trimisa de un cititor din - Bistrita , Bistrita-Nasaud
vezi si firme constructii Bistrita-Nasaud
Raspunsuri si comentarii
Va multumesc pentru raspuns.
Problema e ca am 14 cm diferenta de nivel intre placa si nivelul la care trebuie sa ajung cu parchetul. Un polistiren extrudat de 5 nu rezolva problema. Nici 2 straturi de 5 nu ar rezolva problema. Parchetul ar sta direct pe polistiren fara o sapa? NU am inteles cum sta treaba cu acel coltar...
Care este ordinea de montare a materialelor în cazul în care se dorește să se pună parchet laminat pe podea de lemn? Țin neaparat să pun și polistiren.
Posteaza!
Taguri: parchet laminat ,
Taguri: parchet laminat, montaj, sapatura manuala,
Peste placa de beton parchetul se poate monta simplu: se aseaza un strat de polistiren extrudat de 3-5 mm peste care se monteaza parchetul. Suprafata cu pamant poate fi amenajata in doua moduri: a) turnati o sapa autonivelanta astfel incat sa obtineti o suprafata dreapta peste care asezati acelasi tip de polistiren extrudat peste care montati parchet; b) puneti folie anticondens peste suprafata cu pamant astfel incat sa evitati eventual condens sau alte infiltratii(paza buna, trece primejdia!) peste care asezati suportul de polistiren extrudat si montati parchetul. Diferenta de nivel se poate rezolva cu o treapta de nivel pe muchia/muchiile careia trebuie sa puneti un coltar metalic. Acesta are ca scop sustinerea perfecta a parchetului din zona cu pamant, are rol estetic in amenajarea interioara. Inainte de montare parchetul trebuie lasat fara folia de ambalaj cca. 48 de ore pentru a se acomoda cu umiditatea din interior; altfel riscati ca in timp sa apara denivelari. Incepeti montajul parchetului cu zona cea mai indepartata, astfel incat sa nu trebuiasca sa calcati pe parchetul proaspat montat.