Cum pot placa cu faianta o baie dintr-o casa mai veche?
Doresc cateva informatii despre renovarea unei case vechi din lemn cu peretii interiori-despartitori din caramida, Deocamdata pentru baie.Peretii sunt tencuiti la vremea respectiva (anii 1970) cu nisip si var, iar sub tencuiala este cercuit se spune la noi in gorj, adica lemn- stinghii batute la interval 3 cm in pe 2 randuri peste barnele de lemn formand ca un gratar cu ochiuri in forma de romb peste care s-a aplicat incarcatura.Baia este de 2,40-2,50 m, lungimea 4,50 m si latimea 2 m .Ce imi recomandati pentru a pune faianta, dau incarcatura jos si tencuiesc cu multibat? Cineva mi-a zis ca pot prinde plasa de buzau peste pereti asa cum sunt si sa tencui! La tavan pentru a nu mai da tencuiala jos,se poate pune rigips verde sau placi de osb? O sa am si alte intrebari pe parcurs cand o sa incep lucrarea.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 1 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: finisaje interioare ,
Taguri: case vechi, renovare,
Verificati peretii baii daca sunt uscati, sa nu fie infiltratii de apa. Peste materialul din care sunt peretii se pune plasa de constructii(de buzau), se tencuieste, obtinandu-se suportul pentru prinderea placilor de faianta. In privinta tavanului, va sugerez sa aplicati plasa de constructie, tencuiala, amorsa si lavabil rezistent la umezeala. Motivez asta prin faptul ca incaperea va avea aburi si umezeala inerenta utilizarii baii.