Cum pot sa scap de melcii din gradina ?
Buna ziua,
Sa va povestesc ce am patit. Am semanat salata in curte care a rasarit, era frumoasa. Pana intr-o zi cand am observat ca incepe sa dispara. Am stat si am observat ca era mancata de melci de gradina. La ceapa, la loboda sau usturoi nu au atentat deloc. In schimb cum au terminat cu salata au inceput sa dea iama in capsuni. Va rog sa imi spuneti cum pot scapa de melci. Va rog sa imi dati solutii eficiente si probate de voi.
Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Sanmihai de Padure , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Linkuri sponsorizate
Posteaza!
Taguri: gradina,
Sunt doua metode. Una este naturista: umpleti cateva farfurii sau alte recipient cu adancime asemanatoare cu bere (indiferent de marca acesteia) si amplasati-le in gradina langa sau printre sirurile cu salata. Dimineata veti �pescui� melcii care sunt atrasi de bere. Repetati operatiunea zilnic pana ii exterminati in totalitate. A doua varianta ar fi stropirea plantelor atacate de melci si limax (melc fara cochilie) cu �Mesurol� moluscocid si insecticid produs de Bayer., 5 grame la 100 mp. NU administrati Mesurol cu cel putin doua saptamai inainte de recoltarea respectivelor legume.