renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum realizez pardoseala unei bai la o constructie veche cu dusumea din lemn?

Buna ziua, Am o intrebare: cum realizez pardoseala unei bai la o constructie veche cu dusumea din lemn : sunt grinzi din lemn peste care sunt scanduri de lemn groase de 30mm grosime. Atat scandurile cat si grinzile sunt foarte vechi, peste 50 de ani, apartamentul meu este la etaj si la parter este o baie sub locul unde vreau sa fac eu baia. Doresc sa stiu daca grosimea scandurilor imi permite sa pun o sapa armata de 50-60mm (voi trece prin ea si canalizarea de la chiuveta, etc) si cu ce material sa o hidroizolez? Pana acum mi s-a propus sa pun folie de plastic peste care va veni turnata sapa armata cu plasa de Buzau, dar doresc sa ma asigur ca este solutia corecta. Atasez imagine cu dusumeaua , am indicat pozitia grinzilor, grosimea scandurilor este de 3 cm.. Peretii vor fi de rigips, restul materialelor as dori sa fie cat mai durabile, la final sa ajunga ceva de calitate.

Intrebare trimisa de un cititor din - Sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu

Raspunsuri si comentarii
arh. Bogdan NICOLAE a scris:

Buna ziua,
Interventiile de acest gen la case existente cu plansee din lemn nu sunt deloc usoare si chiar prezinta un risc destul de ridicat. O solutie ar fi sa termoizolati intai planseul cu placi de polistiren extrudat XPS de 5cm dupa care sa aplicati o folie de PVC peste care sa turnati sapa armata. Va trebui sa faceti o bordura ridicata pe perete pe tot conturul camerei/baii, de tip cuva, mai inalta decat nivelul gresiei pentru a prevenii infiltrarea/scurgerea apei/umezelii pe langa pereti spre parter.
Va recomand insa, ca sa nu aveti probleme ulterioare, sa contactati si un expert tehnic/inginer de rezistenta care sa va indrume cu mai multa precizie in acest demers.
Spor!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    parchet,    dusumea,    amenajare baie,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro