Cum sa imi amenajez sufrageria cu canapea cu tapiterie negru cu alb?
Buna ziua,
In curand vreau sa-mi cumpar o mobila pentru sufragerie insa am o dilema deoarece nu stiu ce sa ma fac cu canapeaua mea care inchide camera. As vrea sa si vreau sa iau o mobila mai deschisa si sa fac peretii mai veseli..mentionez ca,canapeaua e cu alb si negru...manerele unde stau mainile sunt negre..deci predomina negrul...si nu as vrea sa inchid camera...vreau sa schimb si parchetul si sa iau perdele si draperii noi. Va rog sa-mi dati un sfat bun.Va multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 3 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Revin sa raspund la intrebarea Dvs:doresc si sa zugravesc...camera e goala doar canapeaua si fotoliile le am si nu as schimba tapiteria ptr ca e noua si oglinda deasupra canapelei nu as pune ca pe mn ma sperie oglinda cand ma vad trecand prin camera....Va multumesc frumos pentru raspuns!
Puteti zugravi peretele din spatele canapelei intr-o nuanta de galben ocru sau galben pai iar restul peretilor culoarea untului , bej sau crem ori ii puteti zugravi pe toti in aceeasi culoare in una din culorile mai sus mentionate .Daca doriti sa aveti in camera un aer mai romantic si mai feminin puteti opta de asemenea pentru un roz pal. Oglinda o puteti inlocui cu un tablou mare, care va place si care va reprezinta sau puteti plasa mai multe tablouri aranjate armonios unul langa altul.O alta idee pentru a mai inveseli putin canapeaua ar fi sa folositi pernute colorate in tonuri de albastru (ciel, turcoaz, albastru regal, albastru de prusia ) in combinatie cu alb, gri sau bej.
multumesc frumos ptr rsp oferite dar daca vreau sa schimb si parchetul ce ma sfatuiti?sa fie in ton cu usile care ele sunt din lemn e un maro deschis...sau sal fac un gri?dar nici sa inchid camera la culoare nu as vrea....
Pentru a avea o cromatica deschisa in interior, puteti alege un parchet in nuanta lemn natur. Daca gasiti in nuanta usilor este bine, daca nu, intr-una din nuantele: stejar natur,cires, fag.
Buna ziua si inca o data va multumesc ptr sfaturile data....as mai avea o rugaminte la Dvs...sotul meu nu e de acord cu galbenul ocru...portocaliu..bej...zice ca-i obositoor la ochi...deci peretii vreau sa fie 3 de o culoare si peretel pe care sta canapeaua alta culoare ...daca mai aveti variante la canapeaua mea cea cu manere negre m-ati ajuta f mult...zilele astea ma apuc dde zugravit si am nevoie neaparat de ajutorul Dvs.
Va multumesc !
Puteti incerca urmatoarea varianta: pentru peretele de accent o nuanta calda de brun sau nisipiu, iar ceilalti pereti intr-o nuanta pala de galben-verzui deschis (Pixie Petal(68-6) )
cred ca raman sa-l conving cu galben ocru ca mie imi place f mult si asa eu zic ca merge mai bine ca am usile de lemn....si culoarea brun sa nisipiu mi-ar inchide camera,...dar va rog sa-mi ziceti cum se mai zice la galben ocru ca nu-l gasesc in catalog sub denumirea asta...o sa vreau sa-mi iau de la oskar ca am auzi ca e cv de calitate si tine....o sa raman la prima varianta care mi-ati zis-o dar o sa mai am nevoie de cateva accesorii ptr a inveselii camera si ptr a te face sa-ti petreci cat mai mult timp acolo...daca aveti cv idei le astept cu drag
Buna ziua. Am ales trei tonalitati diferite de galben ocru pt dvs Golden Club 56-6 , Yellow Eyed Gras 56-7, Instant gratification 61-7..Cea din urma mentionata este o tonalitate ceva mai inchisa cu usoare efecte de verde.M-am gandit sa va propun si aceasta culoare deoarece ati mentionat ca sotului nu e incantat de cromatica. Pentru ceilalti 3 pereti m am gandit la Switch it on 61-2, Cone flower 56-5. Accesoriile pot fi din sticla,porțelan, lemn sau crom,bronz. Pe cele din sticla si lemn le veti pozitiona in prim plan pentru o senzatie de caldura si spatialitate, iar pe cele din protelan, crom,bronz in planul secund pentru a echilibra atmosfera..Alegeti vaze, tablouri, sfesnice, lampadare ca si obiecte de decor.
Posteaza!
Taguri: idei , sufragerie ,
Taguri: culoare canapea, negru,
Daca va deranjeaza contrastul dintre manerele negru si tapiteria alba a canapei puteti schimba tapiteria cu una mai colorata sau puteti folosi un material usor,colorat pentru a o acoperi.Insa,o puteti lasa si asa deoarece,accesorizand camera cu obiecte colorate , acel contrast puternic de alb-negru nu va mai deranja atat de tare.Nu ati mentionat daca doriti sa zugraviti sau daca doriti sa ramaneti la culoare exista.Livingurile, de obiecei ,se bazeaza pe culorii pamantii.Daca aveti deja zugraveala,axativa pe accesorii (draperie,perdea,covor) in nuante pamantii. Perdeaua poate fi alba cu un imprimeu usor,liniar si auriu iar draperia galben ocru,galben auriu sau galben pai.Oricare din aceste nuante pentru draperie va mai amortiza dramatismul canapelei si va inviora camera. Ca sa nu mai aveti senzatia de spatiu inchis, montați oglinzi.Puteti alege o oglinda de o dimensiune de cca 50/70 pe perete,deasupra canapelei.Astfel,mobilierul se va reflecta in oglinda si se va crea si senzatia de spatiu.Alegeti o rama intr o nuanta deschisa sau pastel (bej,crem, roz pal) sau una ce imita bronzul sau cuprul.Referitor la mobilier, eu mi-as indrepta atentia catre unul lemn natur sau macar unil ce imita lemnul.Daca nu va place, puteti opta pentru unul intr o conbinatie de gri neutru si bej sau crem.Covorul poate fi unul cu modele geometrice simple pe care sa se regaseasca gri,o nuanta calda pe portocaliu ,maro si putin alb.Daca preferati unul simplu, oricare din nuantele mentionate anterior merg foarte bine .