Cum sa renovez zidul de la poarta si stalpii ce incadreaza poarta ?
Buna ziua,
V-as ruga mult de tot sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari:
1.Am mansardat o casa si a iesit foarte frumos dar...am impresia ca am vizitatori intre tigla si tavan (soareci, pisici sau , doamne fereste , sobolani). Am gasit aproape de burlan si un morman de excrementece par a fi de pisica, ce sa fac??? Cateodata noaptae se aud clar zgomote!
2.Am schimbat si poarta cu una noua de fier forjat dar nu stiu cum sa renovez zidul de la drum si stalpisorii care incadreaza poarta si garduletele .Sunt de caramida tencuita si erau vopsiti cu vopsea , pe vremuri.
Multumesc anticipat!
Maria
Intrebare trimisa de un cititor din - Zalau , Salaj
vezi si firme constructii Salaj
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: garduri , tigla acoperis ,
In primul rand va trebui sa amplasati capcane pentru soareci in podul casei pentru a-i extermina daca acestia si-au facut deja aparitia. Captusiti de jur imprejur spatiul dintre tigla si zid cu vata de sticla pentru a impiedica reaparitia acestora si implicit pentru a elimina posibilitatea de patrudere din exterior alte vietati. Peste vata de sticla ar fi bine sa asezati folie anticondens, spre interiorul podului casei, pentru a elimina posibilitatea de formare in timp a perdelelor de umezeala ce vor forma condens. Este o activitate meticuloasa, dar va fereste de alte neplaceri. In privinta gardului si a stalpilor aveti doua variante: a) tencuiti cu un strat subtire pentru a uniformiza suprafata, apoi aplicati piatra decorativa de exterior. Aceasta se gaseste la magazinele cu materiale de constructii sau la cele care comercializeaza asemenea tipuri de piatra. Fragmentele de piatra decorativa sunt in nuante naturale cu diferite dimensiuni si modele. b) curatati mecanic foarte bine caramida existenta de stratul de vopsea si alte impuritati depuse in timp. Revopsiti caramida cu vopsea de exterior in nuanta dorita, iar pe spatiile dintre acestea vopsiti cu o nuanta inchisa, asemeni culorii portii de fier, folosind o pensula subtire. Astfel veti obtine un aspect nou si placut al exteriorului gardului. Aceste operatii se pot face si pe interiorul gardului, spre curte.