Cum scap de mucegaiul din casa - rog solutii
Am o casa din bca, izolata pe exterior cu polistiren expandat de 2 cm si finisaj exterior cu tencuiala decorativa structurata cauciucata. La interior a fost finisata cu rigips, sub care a mai fost aplicat polistiren extrudat de 2 cm, doar la peretii exteriori ai casei, deasemenea la interior pe tavan fiind lipit polistiren expandat de 2 cm peste care a fost lipit tavan fals decorativ din polistiren. Ce pot face pentru a scapa de mucegaiul din casa?
Intrebare trimisa de un cititor din - eforie nord , Constanta
vezi si firme constructii Constanta
Raspunsuri si comentarii
pentru finisare in interior indicat ar fi sa aplicati o vopsea antimucegai. Eu am folosit Aeria Gold all-inclusive cu permeabilitate sporita la vapori si care lasa peretele sa respire; are in compozitie porus x, un ingredient descoperit de nemti si de care eu, sincer nu auzisem pana nu am utilizat aceasta lavabila
Posteaza!
Taguri: igrasie,
Decopertati peretii interior si tavanele in totalitate. Aplicati in cateva �sedinte� solutie antimucegai (din comert) pe pereti. Atentie! Sporii de mucegai sunt foarte rezistenti, de aceea trebuie sa insistati in scopul eliminarii lor in totalitate. Aplicati vata minerala de 5 cm pe pereti, iar pe tavan, in functie de tipul de planseu, puteti pune vata de 2-3 cm. Peste vata minerala puneti rigips. Pentru interior daca nu doriti sa reasezati rigips, (oricum alte placi, nu cele care au fost deoarece pot contine spori de mucegai si acesta va reveni in timp!) puteti face tencuiala cu glet de var; se realizeaza mai greu dar este foarte buna, lasa peretii sa respire si permite controlul umiditatii din interior. In exterior, grosimea placii de polistiren trebuie sa fie de 8-10 cm. Ar trebui sa eliminati zugraveala exterioara deoarece nu permite peretelui sa respire! Dupa polistiren, asezati bariera antivapori (din comert) apoi puteti aseza rigips sau plasa de constructie si tencuiala, apoi tencuiala decorativa de exterior.