renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Cum trebuie ingrijit gazonul inainte de inceperea iernii?

Am gazon de 2 ani semanat, adica nu rulori, si in prima iarna nu l-am tratat cu nimic. Acum inainte de a incepe iarna mi se pare plin de frunze galbene si parca a inceput sa se rareasca. Ce trebuie sa ii fac acum inainte de a incepe iarna, cum trebuie tuns, cu ce trebuie tratat?

Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 3 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Pe la jumatatea lunii octombrie sau inceputul lui noiembrie, suprafata acoperita cu gazon trebuie curatata de frunze, crengi, resturi alimentare, etc. Ar trebui greblat foarte bine, astfel incat resturile enumerate mai sus sa nu ramana peste iarna, cand ar putea sa putrezeasca, impiedicand primavara firele de iarba sa creasca. Din resturile vegetale se poate realiza un compost (daca sunt tocate foarte fin) care poate fi reasternut peste gazon ca ingrasamant natural. Acest tip de ingrasamant poate fi aplicat peste gazon si in octombie, eventual noiembrie daca nu este zapada, dar trebuie sa fie uniform imprastiat pe intreaga suprafata, sa nu se formeze �pete� cu densitate mare, pentru ca nu va avea rol benefic pentru firul ierbii. In cazul in care doriti sa folositi ingrasamant din comert, alegeti tipul de ingrasamant care se aplica toamna tarziu(este granulat). Acesta se distribuie uniform pe intreaga suprafata, dupa care se uda din abundenta. Daca sunt spatii de gazon cu trafic intens in perioada calda, realizati drenaje fine prin greblarea repetata, in directii diferite, cu scopul aerarii terenului.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: Curte si gradina ,

Taguri:    gazon,    iarna,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro