renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Daca lipesc polistiren pe tavanul fals pot creste confortul termic in apartament?

Lipirea pur si simplu de tavanul fals de polistiren pe tavan (tavanul este gletuit si drept) ar avea vreun impact in sensul cresterii confortului termic si a reduceri consumului de gaz ? Mentionez: apartamentul este la bloc, etajul 3 din 4, bloc neizolat exterior, apartamentul de deasupra este mai mult nelocuit, fara mucegai, exista centrala proprie, peretii exteriori sunt izolati pe interior cu polistiren de 3 cm si rigips, temperatura interioara in apartament o mentin la 22 grade celsius in permanenta, nu este umiditate in exces.

Intrebare trimisa de un cititor din - Timisoara , Timis
vezi si firme constructii Timis

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

In general nu se recomanda folosirea polistirenului expandat pentru izolatiile interioare din mai multe motive: nu permite aerisire corespunzatoare, nu este ignifug, in timp poate genera mucegai. In conditiile specificate de dvs. va sugerez pentru tavan sa indepartati tavanul fals, sa aplicati un strat de vata de sticla, folie izolatoare, dupa care sa aplicati iar tavan fals pentru finisaj. In scopul mentinerii starii de umiditate scazuta in interior, ar trebui sa aerisiti frecvent incaperile, indiferent de vremea de afara (cu exceptia zilelor cu ceata densa!). In cazul in care veti aplica si pe tavan polistiren este posibil ca in timp sa apara mucegaiul, deoarece transferul termic dintre apartament si etajul superior nu se poate realiza corespunzator.

gelu a scris:

eu stau la casa,si nu am peretii izolati.in pod am pus vata minerala,in locul lutului,dupa ce am dat jos totul.am placat cu osb,si a ramas asa un an.in vara aceasta,se simtea caldura de afara si am hotarat sa lipesc polistiren de 2 cm,iar peste el tavan fals tot din polistiren.pe timpul verii temperatura in camera a scazut cu 4 grade.acum iarna in camera am 23 grade,si caloriferul este cald in jur de 40-45 de grade.daca opresc caloriferul,si nu foiesc usa in camera raman 16-18 grade,chiar si dupa 48 de ore cu caloriferul oprit.e drept nici afara nu e frig,dar voi vedea la iarna.cu stima

Cristi a scris:

Imi cer scuze, cred ca nu am fost suficient de clar. Peretii exteriori sunt izolati de cativa ani (vreo 8) cu polistiren si rigips, nu tavanul. Si nu am nici un fel de problema, evident ca aerisesc zilnic. Tavanul este gletuit si dat cu lavabila.In trebarea era (pe scurt) tavanul al ornamental . din polistiren de grosime aprox 0.8 cm are vreun efect de izolare termica sau nu. Intre timp am mai discutat cu alti oameni din domeniu si raspunsul general e ca nu prea are efect, si ca lipirea se poate face pe tavanul razuit pana la beton. Cu alte cuvinte nu e recomandat, lucru pe care l-am inteles si din raspunsul dumneavoastra.

Voi medita la izolarea exterioara facuta cu alpinisti si fara autorizatie, deoarece nu se da autorizatie de izolare exterioara decat pe intregul imobil, iar unii vecini ... nici vorba. Asa ca ...

Cu respect si multumiri.
Cristi

Moldovan Ioan a scris:

Bună ziua. La casa la etaj am toate tavanele făcute pe structura metalica( prinsa de grinzile de lemn de la pod) placate cu placi de rigips. Întrebarea mea este: Se poate sa lipesc peste rigips tot tavanul cu placi de polistiren de 4 cm cu adeziv prin lipire cu gletiera cu dinți ? (țin sa va spun ca între profile este vata minerala în partea de sus a podului) Și încă o întrebare :Cu ce Dibluri îmi recomandați sa prind polistirenul de rigips după ce l am lipit? Vreau un răspuns sigur și concret dacă e buna procedura. Vreau sa fac aceasta operațiune fiindcă prin tavanul de rigips mai ales în zona unde sunt îmbinările pe Profile vine aer rece din pod) Mulțumesc frumos.

Moldovan Ioan a scris:

Bună ziua. La casa la etaj am toate tavanele făcute pe structura metalica( prinsa de grinzile de lemn de la pod) placate cu placi de rigips. Întrebarea mea este: Se poate sa lipesc peste rigips tot tavanul cu placi de polistiren de 4 cm expandat cu densitatea de 80, cu adeziv prin lipire cu gletiera cu dinți ? (țin sa va spun ca între profile este vata minerala în partea de sus a podului) Și încă o întrebare :Cu ce Dibluri îmi recomandați sa prind polistirenul de rigips după ce l am lipit? Vreau un răspuns sigur și concret dacă e buna procedura. Vreau sa fac aceasta operațiune fiindcă prin tavanul de rigips mai ales în zona unde sunt îmbinările pe Profile vine aer rece din pod) Mulțumesc frumos.

Florin a scris:

Nu merge sa prindeti polistiren de rigips cu adezivul care se foloseste la prinderea de tencuiala. Se inmoaie rigipsul. La fel e personal nu recomand sa puneti polistiren peste rigips pt ca intre in timp rigipsul se strica deoarece prinde umezeala in spatele polistirenului. Daca chiar doriti sa puneti polistiren peste rigips acesta il puteti prinde cu spuma de montaj pentru polistiren. E o spuma la tub care lipeste . Eu in locul dvs as da jos rigipsul si as pune polistiren extrudat de 5-8 sau 10 cm, as prinde placa de ce aveti pe acolo cu dibluri speciale de polistiren pentru lemn de exemplu apoi peste polistiren as veni cu plasa , plasa o dau cu tencuiala de polistiren, peste apoi du 2 maini de glet si gata apoi bag lavabila.

o zi buna, Florin

Vasile a scris:

Am o problema cu un vecin de sub mine,a renovat apartamentul si de atunci il aud vorbind in casa aproape clar ,dupa o discutie cu el a cumparat niste panouri fonoabsorbante de pe internet le a montat si hai sa facem proba surpriza se aude tot la fel .L am rugat sa spuna daca a facut decât false fara sa bage nimic sub rigips nu vrea sa spuna sustine ca nu dar eu asta banuiesc ca a facut se aude tot si sertarul cind il trage plus zgomote de impact pe parchet.Avea voie sa gaureasca plafonul sa faca asa ceva eu cred ca nu fara un acord al vecinilor astept un raspuns daca se poate si ce e de facut in situatia asta

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: polistiren , izolatie interioara , amenajari apartamente ,

Taguri:    polistiren,    tavan fals,    apartamente,    economie gaz,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro