De ce am apa pe pereti, este posibil sa nu se fi uscat sapa?
Va rog din suflet sa ma ajutati,
Casa veche 100 ani din caramida (ziduri groase 60 cm). Zona de munte, nu e panza freatica jos, nici conducte de apa care sa afecteze.
Pardoseala initiala: pamant + dusumea lemn. Am scos dusumeaua si am refacut ca la carte pardoseala (toate etapele:pietris,folie, polistiren, plasa buzau, beton etc..ce se mai pune)..Nu cunosc ordinea lor, dar este facuta profesional garantat!. Peretii au fost tencuiti si dat glet. Nu a fost nevoie de renovare, dar am curatat totul pana la zidarie sa verificam sa fie totul ok. Nu au fost probleme cu umezeala pana in acest moment.Problema este ca a aparut umezeala pe pereti cam la 50 cm de la pardoseala placata cu gresie.
Nu stim daca peste centura casei este hidroizolatie inainte de zidirea peretilor....dar este bine de stiut ca exteriorul cladirii pe inaltime de cca.1 m de la sol,este placat cu piatra de rau si ciment. Fata de pardoseala interioara a camerei este cu 30 cm mai inalta. (placarea cu piatra depaseste pardoseala interioara cu 30 pe inaltime). Este adevarat ca sapa la interior si placarea pardoselii cu gresie s-au facut in octombrie 2014.Este posibil sa nu fi apucat sa se usuce sapa si de aceea am apa pe pereti ??? sau este din cauza acelei placari exterioare cu piatra de rau si beton??
Peretii sunt uzi la interior cam pe 50 cm de la pardoseala, efectiv nu se lipeste lavabila...curge apa...
Mentionez ca am izolat cu polistiren peretele exterior al cladirii, ( doar deasupra placarii cu piatra). Am lasat acel ornament natural fara a-l afecta in vreun fel.
Ce parere aveti, care ar fi cauzele si solutia ? Va multumesc foarte mult ptr ajutor.
Intrebare trimisa de un cititor din - Piatra Neamt , Neamt
vezi si firme constructii Neamt
Raspunsuri si comentarii
Am păţit aceeaşi problemă dar cineva mi-a recoamndat să folosesc dezumidificator, Aerial parcă de închiriat, a scos într-o săptămână cam 140 litri de apă din aerul ventilat. Nemaipomenit, nu mai am probleme.
Posteaza!
Taguri: pardoseala ,
Taguri: infliltratii apa, casa veche, uscare sapa,
Deoarece zidul casei este din caramida veche, aceasta s-a uscat foarte tare in timp si la primii vapori de apa/umezeala datorita turnarii sapei de beton au absorbit toata umezeala. Pentru ca sapa nu s-a uscat complet, peretii care au tras apa se usuca mai greu in timp, un proces care se desfasoara din exterior spre interior, atunci e firesc sa apara umezeala pe perete, ca un brau, la o anumita inaltime. In cazul dvs este bine sa lasati peretii sa se usuce bine. Sapa se va usca tot prin intermediul peretilor deoarece gresia nu permite evaporarea. Pentru a grabi procesul de uscare ar fi bine sa aerisiti camera/camerele pe timp de zi, chiar daca este mai frig afara. Noaptea si in zilele cu ceata ar fi bine sa nu deschideti ferestrele, deoarece se aduna iarasi vapori de apa in interior. Uscarea lenta, in timp, va genera eliminarea apei de pe pereti. Nu montati radiatoare, deoarece nu vor avea eficienta dorita si veti plati mult la energie electrica. Dupa uscarea completa a peretilor nu veti mai avea probleme.