De ce au aparut fisuri pe peretele interior al casei?
Dupa 6 ani de la constructia casei, am observat ca un perete din dormitor (doar unul comun de interior nu de exterior) prezinta fisuri pe ambele parti. Vreau sa stiu care este cauza si daca acesta poate reprezenta un pericol in ceea ce priveste siguranta constructiei.E posibil sa fie vorba de tasare inegala a terenului dar nu am suficienti bani pentru consolidare daca va fi cazul.
Va multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor
Raspunsuri si comentarii
Linkuri sponsorizate
Posteaza!
Taguri: constructii case ,
Taguri: crapaturi perete, tasare teren,
Asa cum ati speculat si dvs, e posibil sa se fi tasat inegal terenul dupa asezarea fundatiei. O alta cauza ar putea fi fisurarea tencuielii in timp, care a generat santuri care au ajuns la finisajul exterior generand fisurile. In general peretii interiori nu sunt de rezistenta, motiv pentru care nu trebuie sa recurgeti la consolidare. Ar fi bine sa indepartati de pe acel perete varul si tencuiala interioara pana la zid, pentru a identifica motivul fisurarii. Se reface tencuiala, se aplica plasa de constructie, se gletuieste din nou, se da cu amorsa si cu var. Fireste ca este imposibil sa gasiti exact aceeasi nuanta cu care s-a zugravit camera initial; alegeti o nuanta de contrast coloristic fata de cea ramasa pe ceilalti pereti si astfel redecorati interiorul.