De ce nu infloresc narcisele?
Salut renovat,
Acum 2 ani am primit de 8 martie la ghiveci niste narcise.
M-am gandit sa le pun in gradina ca sa infloreasca an de an.
Ele s-au prins si acum un an in primavara au rasarit au facut Frunze si una doua flori mici si fara inaltime.
Anul acesta au rasarit, au facut frunze dar nu au inflorit. Care ar putea fi cauza pentru care nu au inflorit
Intrebare trimisa de un cititor din - Calarasi , Calarasi
vezi si firme constructii Calarasi
Raspunsuri si comentarii
Nina a scris:
Despre narcisele albe ce stiti? Sunt mai rezistente decat cele galbene? Imi puteti spune cateva soiuri de narcise albe inalte pentru gradina
Linkuri sponsorizate
Posteaza!
In primul rand narcisele din ghiveci sunt hibrizi fortati sa infloreasca devreme. Acestia se pun in pamant, dar nu au caracteristicile necesare unei plante perene, clasice, de gradina. Trebuie sa stiti ca sunt numeroase varietati de narcise, dintre care unele specifice cultivarii in ghivece in interior: Narcissus tazetta. Ea are tulpina de 30-40 cm inaltime, terminata printr-un buchet de 3-10 flori, foarte mirositoare, de 2 cm diametru, albe, galbene sau alb galbui, cu o mica coronula centrala in forma de cupa. Nu rezista iarna afara. Bulbii de narcise se scot in iulie-august si se replanteaza in septembrie-octombrie in acelasi loc insorit si ingrasat cu gunoi de grajd sau mranita sau cu substante cumparate de la florarii ce se administreaza pe sol. In acest caz, fie incercati (ca un experiment) sa replantati bulbii existenti in spatiul gradinii insorit, afanat, ingrasat, fie asteptati pana in toamna cand achizitionati bulbi de narcise de gradina care cu siguranta vor inflori anual daca indepliniti conditiile specificate mai sus.