renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

De ce nu se incalzesc apartamentele de la parter si etajul 1 dupa schimbarea col

La noi este o alta ciudatenie: Incalzire centralizata (termoficare). Bloc de 4 etaje. Nu se incalzesc apartamentele de la parter si etaj 1 dupa schimbarea coloanelor. Cu aceasta ocazie s-au schimbat si caloriferele, s-au pus robineti tur si retur individuali (pe ramuri orizontale). Pana atunci, in mod tipic, nu se incalzeau etajele 3 si, deloc, etajul 4. Aveti vreo idee? Multumesc. S-au mai facut ceva verificari si nu cred sa se fi inversat coloanele intre ele in tot blocul. Radet ar trebui sa verifice si el presiunile pe colectoarele tur si retur? Multumesc.

Intrebare trimisa de un cititor din - Sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu

Raspunsuri si comentarii
Constantin Cristian a scris:

Buna ziua. Din pacate nu sunteti singurii care au aceasta problema. In primul rand va trebuia un proiect pentru scimbarea coloanelor. Eu pe unde am facut asa am procedat. Cei care au facut acest gen de lucrari stiu destul de bine ca este foarte importanta ddimensionarea tevilor ( nu se compara cu tevile vechi ca si trafic fluent al agentului termic ). Sa zicem ca cei care au efectuat lucrarea au dimensionat tevile cum trebuie. DAR , daca le-au facut pe PP-R ( si depinde de care ),si au tinut aparatul de lipire ( sudare la cald ),mai mult decat trebuie de teama ca acolo este presiunea mai mare,tevile sau obturat iar agentul termic nu mai are aceeasi fluiditate fata de cum ar trebui decat pentru partea de sus ( se duce unde gaseste cale libera

Constantin Cristian a scris:

Buna ziua. Din pacate nu sunteti singurii care au aceasta problema. In primul rand va trebuia un proiect pentru scimbarea coloanelor. Eu pe unde am facut asa am procedat. Cei care au facut acest gen de lucrari stiu destul de bine ca este foarte importanta ddimensionarea tevilor ( nu se compara cu tevile vechi ca si trafic fluent al agentului termic ). Sa zicem ca cei care au efectuat lucrarea au dimensionat tevile cum trebuie. DAR , daca le-au facut pe PP-R ( si depinde de care ),si au tinut aparatul de lipire ( sudare la cald ),mai mult decat trebuie de teama ca acolo este presiunea mai mare,tevile sau obturat iar agentul termic nu mai are aceeasi fluiditate fata de cum ar trebui decat pentru partea de sus ( se duce unde gaseste cale libera mai mare ). Asadar,in

C-tin Cristian a scris:

Buna ziua.Nu sunteti singura asoc. care are aceasta problema.De regula asociatiile vor cat mai ieftin si cu materiale scumpe.Eu pe unde am facut am facut si proiect.Majoritatea nu vor asa ceva pentru ca sunt costuri suplimentare. 1000 lei era o suma mult prea mare pentru foarte multe dintre acestea.Unele sau apucat sa faca in regie proprie deoarece in bloc aveau un instalator si sau luat dupa spusele acestuia.Bineanteles ca acolo era vorba de impartit banii.Dar sunt si " firme " care de dragul banilor reusesc sa convinga asociatiile sa nu faca proiect.
SI ACUM SA VA RASPUND LA INTREBARE.Tevile daca nu sunt dimensionate corect si mai ales daca sunt facute din PP-R trebuie lucrat cu mar mare atentie.Daca aparatul de lipit a fost tinut mai mult decat trebuie sau teava este aproape egala cu cea de mai sus nu are cum sa mearga.
CE INSEAMNA ASTA. Daca a fost tinut aparatul de lipit mai mult decat trebuie,acestea sau obturat iar agentul termic cauta o cale rapida ce asi continua drumul,ceea ce inseamna ca el pleaca in sus iar etajele superioare au caldura mai mare decat necesar.
Daca teava este aproape egala ca si dimensiune cu cea de sus, se intampla acelasi fenomen ca atunci cand teava a fost obturata.
CONCLUZIA . SA REPARATI CEEA CE NU MERGE ACUM VA COSTA LA FEL SAU CHIAR MAI MULT DECAT DACA ATI FI FACUT DUPA PROIECT. SI MAI MULT CA SIGUR CA " FIRMA " RESPECTIVA NU VA DAT NICI CERTIFICAT DE GARANTIE AL LUCRARII SI NICI PROCES VERBAL DE PUNERE IN FUNCTIUNE.

Cu consideratie,
Constantin Cristian

[email protected]
0726 050 661

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: instalatii termice ,

Taguri:    termoficare,    instalatie incalzire,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro