De ce pierd mereu presiune in instalatia de la centrala termica?
La o casa de 160mp am o centrala pe gaz motan de 31kw, instalatia realizata cu teava pex-pexgol ingropata, calorifere din otel purmo si distribuitoare pe ambele nivele.
Problema cu care ma confrunt este ca pierd mereu presiune din instalatie, adica la fiecare 3-4 zile trebuie sa completez mereu cu cca. 0,1 bar apa si nu gasesc pe nicaieri pierderi. Mentionez ca teava pex este de tipul \"pipe in pipe\", iara daca ar fi o teava fisurata ar aparea apa la capatul tecii exterioare. Initial am facut proba instalatiei cu aer la 6 bari si nu au fost probleme. Acum nu mai pot face proba cu aer deoarece conductele sunt ingropate in sapa si nu se pot goli complet fara afectarea finisajelor. Am incercat sa incarc centrala cu 2 bari de apa si sa izolez instalatia pe tronsoane, in speranta ca voi depista probleme, dar pana acum nimic. Ce credeti ca s-ar putea face?
Multumesc.
Intrebare trimisa de un cititor din - Reghin , Mures
vezi si firme constructii Mures
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua ! Situația prezenta :presiunea in centrală atunci când merge sistemul de încălzire scade încât tb sa alimentez CT cu apa de 3-4ori in 24 h . CT a fost verificată deci se presupune ca exista o pierdere pe circuitul de încălzire adiacent , care e îngropat in sapa și ziduri . Cu ochiul liber nu se constata nici o scurgere . Întrebare : aveți cunoștința de o firma specializată din Transilvania care sa aibă o camera video termică pt depistarea pierderii ? Mulțumesc !
Posteaza!
Taguri: instalatii termice ,
Taguri: presiune centrala, centrala pe gaz,
Posibil sa existe aer in instalatie sau o pierdere de 0,2bari in vasul de expansiune(cazuri exceptionale, dar nu imposibile). Poate ca instalatia trebuie incarcata cu lichid pana presiunea ajunge la 2bari, astfel ca dupa aerisire sa ramana 1,4-1,6bari cu centrala oprita, cand agentul are 25-26 grade, iar cand agentul are 70-75 grade, presiunea sa fie de 2 bari. Cred ca ar fi bine sa va adresati firmei care v-a montat centrala, semnalati neregulile si acestia sa intervina pentru eliminarea disconfortului generat de scaderea presiunii in centrala.