De ce transpira intre folie si parchet ?
Intrebare: am montat pe o pardoseala de lemn parchet laminat dublu clik (pe postele de lemn am plasat polistiren extrudat de 3 cm peste am pus folie de 2 mm si pe urma am asezat parchetul laminat cu dilatarile de rigoare , vreau sa precizez ca este la o cabana pe stilpi deci dedesupt am ventilatie naturala )intrebarea mea este: de ce transpira intre folie si parchet cind afara sunt diferente de temperatura sau umiditate mare ? trebuie cumva sa fac o bariera anti-respiratie sub cabana? ?
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 5 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Doresc sa intreb ce pot face fiinca iarna pe parchet sub mobila si covor am apa? eu locuiesc la et:1 nu am vecin la parter nici la 2..La mine e cald de la parter frig si apare condensul .Vreau sa schimb parchetul laminat si as dori o solutie sa nu mai am probleme la iarna.Eu am centrala si geamuri termopane aerisesc dar degeaba .Astept raspuns de la dv va multumesc.
Buna ziua
Am o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.Am o casa construita din 2017 incarcata interior/exterior lasata o iarna fara geamuri iar in 2018 am trecut la finisaje interioare, geamuri termopan si izolatie cu polistiren de 10 pe exterior.S- au turnat sape dupa uscare sa pus folie polietilena si extrudat de 3 mm dupa care parchet de 10 mm.In vara lui 2019 mai exact in august ne-am mutat iar acum in fiecare dimineata avem geamurile transpirate si parchetul umed.Mentionez ca jur imprejurul case este turnat soclu.Care ar fi cauzele condensului . Folosesc un dezumidificator si aerisesc zilnic dar degeaba oare sa fie cauza folia.
Multumesc
Posteaza!
Taguri: parchet laminat ,
Taguri: condens, pardoseala,
Aparitia transpiratiei in acest caz este generata de puntea termica de dedesupt. Contactul cu factorii de mediu permit transfer de caldura/ raceala din exterior care patrund la pardoseala de lemn. Pentru a elimina acest aspect care e posibil sa genereze mucegaiul, va recomandam sa izolati locuinta dedesupt pe intreaga suprafata. Bariera termica a foliei va fi atunci eficienta.