Este bine sa plachez la interior tavanul cu polistiren?
Am mostenit o casa veche la tara care nu este izolata si acum am niste mesteri acolo care o repara si vor sa puna in doua dormitoare, pe tavan, la interior, polistiren de 5cm, apoi plasa si finisat tavanul cu tinci. Credeti ca este o idee buna sau o sa am probleme ulterior cu mucegai sau condens?
Peretii or sa fie finisati la interior doar cu plasa si tinci.
La vara viitoare avem de gind sa refacem tencuiala exterioara si nu stiu daca ar trebui sa izolam peretii exteriori cu polistiren.
Am fost sfatuita de alti \"cunoscatori\" sa nu pun polistiren in exterior deoarece soarecii il rod si isi fac canale si culcus in el.
multumesc,
m.d.
Intrebare trimisa de un cititor din - Mangalia , Constanta
vezi si firme constructii Constanta
Raspunsuri si comentarii
Cel mai bine este sa e urce in pod si sa puna acolo polistirenul. Daca nu pot da gauri in tavan din pod in jos pot sa il lipeasca si peste el pentru a sta fixat bine pot trece transversal niste scaduri pe care sa le fixeze la margini bine. Pentru o izolare buna intre rosturile de la placile de polistiren sa puna spuma de polistiren (exista spuma speciala de lipit polistirenul)
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: casa veche, izolare tavan,
Daca in acea casa nu se locuieste inca permanent, ar fi bine sa aplicati pe podul casei un strat de vata de sticla(intre grinzi), un strat asemanator se poate monta pe tavan, in interior, pentru a evita aparitia rozatoarelor si sporirea confortului termic. Peste stratul din interior de pe tavan aplicati polistiren, plasa si apoi tinci.