Este indicata sau nu o dubla placare adica si la interior si la exterior ?
Buna ziua,
Constructie din lemn cu izolatie polistiren de 6 si tencuiala la exterior, pe interior vata minerala si rigips.
Incerc sa obtin o antifonare fonica si intentionez sa plachez interiorul cu polistiren expandat de 5, peste care sa mai tapez camera cu burete antifon(burete cofrat)
Am inteles ca nu este indicata dubla placare, nu stiu ce distanta e intre lemn si polistiren pe exterior.
Ce ma sfatuiti ? Multumesc anticipat
Intrebare trimisa de un cititor din - Vaslui , Vaslui
vezi si firme constructii Vaslui
Raspunsuri si comentarii
Da. Am sa va tin la curent si chiar sa va trimit niste poze de la fata locului. Revin intr-o zi doua cu mai multe detalii.
Va multumesc
Astept, multumesc....
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: case din lemn, vata minerala,
Am executat multe constructii din lemn, in sistem clasic romanesc, din patrati din rasinoase cu sectiunea de 10x10 sau 12x12 cm,
structura peretilor din exterior catre interior fiind urmatoarea:
-termoizolatie din polistiren de 5 cm grosime
-OSB grosime 12 mm
-structura pereti din lemn, in care s-a amplasat termoizolatie din placi de vata minerala bazaltica de 10 cm
-bariera de vapori
- rigips pe structura metalica
Daca lucrarile au fost executate cu raspundere pentru a nu exista punti termice, atat din punct de vedere termoizolant sau fonoizolant nu au fost probleme.
la peretii interiori am folosit acelasi tip de vata minerala de 10 cm, si bariere de vapori pe ambele parti.
Mai greu a fost sa izolez fonic intre parter si etaj, mai ales pentru a se elimina zgomotul pasilor.
Am realizat aceasta asezand pe grinzi benzi de cauciuc de 8 mm grosime, dupa care am montat o dusumea nut feder cu grosimea de 4 cm, peste care am pus o folie de calitate si apoi parchet laminat, sau dusumea de 2,5 cm grosime. Intre grinzi a fost asezat un strat de 15 cm de vata minerala.
Rezultatele au fost deosebit de bune.
Foarte importanta este calitatea lucrarilor, nu trebuie scapat din vedere nici un amanunt.
Pentru un raspuns mai precis trebuie vazuta lucrarea dumneavoastra, casa.
Daca doriti sa ne contactati, tel 0720088161, mail [email protected]