renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Extindere casa batraneasca - preturi si recomandari

Buna ziua, Doresc sa realizez extinderea unei case batranesti cu inca doua camere, una de apoximativ 40 mp pe care o vom folosi ca si living si a doua de aproximativ 15 mp asupra careia nu ne-am decis inca ce utilitate ii vom da (oscilam intre dressing sau un mic dormitor). Care sunt intrebarile mele: 1. Pot sa folosesc zidul de la casa veche, sau este nevoie sa fac un alt zid. Mentionez ca locuinta veche nu are placa de beton. 2. Ce materiale imi recomandati pentru noua constructie. Eu ma gandeam la BCA, poate Ytong daca este bun? 3. La noua constructie nu as dori sa torn placa de beton, este posibil acest lucru? Ma gandeam sa folosesc niste placi de rigips? 4. Care ar fi pretul estimativ (materiale + manopera) pentru aceasta lucrare? Va multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 2 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Daca locuinta veche are temelie rezistenta si peretele care va fi comun (daca este vorba despre extindere!) este rezistent si fara infiltratii de apa nici la tavan, nici la temelie, atunci puteti turna doar temelie pentru noua suprafata cu destinatia – camere de locuit. In privinta materialelor din care se ridica zidurile exterioare, este bine sa folositi varianta ytong datorita calitatilor materialelor si a rezistentei acestora. Acest tip de BCA este specific zidariei interioare si zidariei exterioare. Rigipsul poate fi utilizat pentru pereti interiori de compartimentare, iar nu ca pereti de rezistenta! De asemenea, rigipsul poate fi utilizat ca finisaj interioar al peretilor daca se va face si izolatia termica adecvata. Problema care se ridica este cea a actelor aferente constructiei: daca este prevazut ca extindere sau ca o constructie noua. Sa fiti atent la aceasta problema ce se rezolva la primaria de care apartineti. Asupra pretului este dificil de facut o estimare in conditiile informatiilor pe care le-ati oferit. Va putem oferi doar cateva preturi informative asupra unor materiale si lucrari de constructie. BCA Ytong zidarie interioara/exterioara= 210 lei paletul, grosime intre 5-40cm (informatii orientative tel: 0735230695). Exista pereti portanti din BCA Ytong, se numeste „Ytong Forte” doar pentru pereti interiori. Acestia se comercializeaza cu grosimi de 250mm =33,4 buc/m cub sau 300mm =27,8 buc/m cub. Ar fi bine sa va decideti asupra variantei perete comun cu casa veche sau perete nou langa cel vechi, ulterior sa consultati o echipa de constructori. Pe langa Ytong sunt necesare si alte materiale, care au preturi specifice furnizorului daca este magazin sau depozit, dar si calitatea acestora. Pret orientativ practicat pentru manopera la executarea urmatoarelor lucrari: tencuiala exterioara =18 lei m/p; tencuiala decorativa= 15 lei-16lei m/p; placare cu polistiren(inclusiv tinci)=24 lei m/p; coltar cu plasa-4 lei m/l; profil de soclu= 3,5 lei m/l. Pentru constructia unei case la rosu, fara etaj/mansarda, cu materialul constructorului, pretul ajunge la 150euro mp (manopera si materiale). Daca preferati doar constructie la rosu cu materialele cumparate de dvs. este 42 euro mp (manopera). In functie de suprafata de construit adecvati pretul la constructia dvs., dar bazandu-va pe informatia asupra preturilor de constructie ce se practica in prezent.

gabriela a scris:

la ce pret poate ajunge renovarea unei case batranesti..cu fatada placata in caramida..,tencuita..si restul din paianta..in suprafata de aprox 100mp?..casa este fara manbsarda..are doar pod..

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: constructii case , placa beton , preturi , firme de constructii ,

Taguri:    casa veche,    renovare,    preturi,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro