Idei amenajare sufragerie si bucatarie ce comunica cu holul?
Buna ziua.
Sunt foarte nehotarata in ceea ce priveste amenajarea sufrageriei si a bucatariei care comunica cu holul, mai ales ca bucataria si holul sunt primele camere care sunt vazute atunci cand cineva intra in apartament.
Cateva detalii despre ceea ce exista pana acum:
Parchet si usi wenge,in bucatarie si hol as vrea sa pun pe viitor gresie crem pentru ca parchetul se uda foarte des. In sufragerie am parchet wenge, mobila wenge cu usile crem de dimnesiuni normale,nu este masiva, un birou pentru calculator in a aceleasi culori,o oglinda situata pe peretele opus ferestrei wenge, perdeaua este pe tot peretele cu geamul si are 8 m jumatate,cam de doua ori si jumatate cat este sina si are culoarea alb unt din voal(atat am avut posibilitatea pentru acest material), o canapea crem precum mobila iar pentrucovor m-am gandit la unul foarte mare shaggy portocaliu de 2 pe 3 metri ,pe care l-am gasit si urmeaza sa il achizitionez.
Credeti ca am ales corect? Peretii sunt albi.. Ce pot pune deasupra canapelei? De asemenea credeti ca este nevoie si de masuta de cafea?
In bucatarie si hol parchetul wenge cu covoare shaggy 3 mici pe hol si unul mai mare la blatul de lucru, tot portocalii ,lustre lungi cu portocaliu si galben soare in bucatarie,mobila alba cu usi wenge..Ar fii prea mult daca fac peretii galben soare? Pot pune gresie crem? In hol am pastrat culorile la mobila wenge cu crem.
Va multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - turceni , Gorj
vezi si firme constructii Gorj
Raspunsuri si comentarii
Va multumesc mult,pai m am gândit ca oglinda ar lumina si mai mult camera in sufragerie...am vaz diferite recomandari in aceasta privinta dar mi s pare k lipseste o culoare chiar dak pun tablouri..d covorul din sufragerie c sfat mi ati putea da? In bucătărie si hol deocamdată nu pot schimba covoarele,sunt portocalii cu bej model shaggy,nu s murdăresc foarte usor,dar p c nuanta sa merg in sufragerie la covor?..va mulțumesc
Pentru ca parchetul are culoare inchisa, ar fi bine sa alegeti un covor cu dominant cromatica bej sau crem, cu un model fantezist in care sa se regaseasca nuantele: maro inchis, maro deschis(cacao cu lapte), kaki, alb murdar, negru si foarte putin roscat. Astfel culorile in tonuri de pamant vor completa designul interior. Covorul poate fi oval sau doua covoare de dimensiuni mai mici, identice. Le puteti aseza unul langa altul, unul vertical si altul orizontal, schimband aspectul interiorului periodic. Daca va plac covoarele shaggy, puteti opta pentru acest tip, fiind cu adevarat moderne si usor de intretinut.
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare living , bucatarie , design interior ,
Taguri: sfaturi, idei bucatarii, amenajare hol, wenge,
In primul rand va sugerez sa alegeti pe hol si in bucatarie parchet aquastep, rezistent la umezeala, trafic intens, produse pentru curatat; se gaseste in diferite nuante coloristice, de la tonuri de pamant(bej, maro, crem) pana la tonuri de (mesteacan, fag, stejar, pin). Daca preferati sa montati gresie, alegeti una lucioasa, deoarece se curata mai usor, iar in privinta nuantei va sugerez un ton cald: caramel deschis, ocru, bej, cu scopul de a atenua contrastul puternic al mobilei de bucatarie. In privinta peretilor din bucatarie, puteti opta pentru combinatia dintre alb + galben soare; galben pai+portocaliu cald, galben pai+vernil cald doi cu doi pereti sau unul si trei. In privinta covoraselor din bucatarie si/sau hol va sugerez sa alegeti unele cu un model fantezist, cu dungi, linii, forme geometrice intretaiate, in care sa se regaseasca nuanta de portocaliu, dar nu dominanta, alaturi de maro brun, crem, bej, alb murdar, negru. Este vorba si despre intretinerea acestora: pe o culoare uni, deschisa, se va vedea orice pata! In privinta corpului de iluminat este bine. Pentru living, va sugerez sa amplasati oglinda in dormitor sau pe un perete in hol: oglinda nu are ca cauta in living! Fireste ca este nevoie de o masuta de cafea, eventual una ce se extinde in lateral, beneficiind si de un suport pentru reviste, etc. Daca nu aveti fotolii, puteti achizitiona perne foarte mari, in nuante de crem, crem+ negru, maro brun+bej, caramiziu+galben pe care le puteti depozita suprapunandu-le intr-un colt al camerei si le utilizati la nevoie. Un lampadar cu abajur crem cu insertii de model alb+ negru sau crem+maro foarte inchis puteti amplasa langa canapea. Lumina difuza va crea o ambianta romantica. Pe peretele din spatele canapelei amplasati fie un tablou mai mare, cu rama wenge, ce reprezinta un vas cu floarea-soarelui (fiind in ton cu cromatica interiorului) fie un tablou modern, format din 3 parti, cu rama subtire, neagra, ce reprezinta un aspect din natura (toamna, apus de soare,etc) sau un detaliu cu frunze in culorile toamnei sau alt aspect fantezist. Pe canapea puteti amplasa cateva perne decorative in tonuri de marouri: inchis, deschis, ciocolata, castana pentru a echilibra cromatic nuantele din interior. Imi permit sa va sugerez ca pentru living, sa alegeti o lustra cu abajururi sferice, din sticla crem sau alba, pe suport din metal cromat.