Idei de amenajare living cu parchet de cires
Am un living de 4.30/3.20 pe care as vrea sa-l amenajez dar nu stiu cum, ma refer la culoarea peretilor, a perdelelor, a covorului si a mobilei, tinand cont de faptul ca am canapeaua de culoare crem din stofa pe unul dintre peretii de 4.3o si parchetul cires. Va multumesc anticipat!
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 6 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
Eu am parchetul in living culoarea cires si as dori sa stiu ce culoare sa comand canapeaua si covorasul si daca as putea vopsi unul dintre pereti( ei sunt albi)
Va multumesc
Daca doriti amenajarea unui living in stil modern, puteti opta pentru o canapea cu tapiterie din piele ecologica neagra sau crem, uni, pentru a aduce o nuanta de contrast. In privinta covorului, va sugerez sa alegeti un model in forma ovala, cu nota coloristica dominanta maro inchis, in care sa se regaseasca intr-un model fantezist nuantele: crem, maro castana, si alb coliliu, iar doar de accent, foarte putin, verde kaki si negru. Pentru peretele din spatele canapelei aveti mai multe optiuni: a) vopsiti peretele in nuanta crem (daca ati optat pentru canapea neagra), iar daca preferati canapeaua crem, va sugerez nuanta ocru (este o culoare eleganta, care va asigura personalitate interiorului); b)puteti aplica un tapet de matase, in nuanta galben pai (foarte pal) cu un model delicat de linii si dungi, figuri geometrice in nuantele de alb argintiu si maro cires, asemeni parchetului. Evitati modelele florale pentru covor si/sau tapet. Personal as opta pentru tapet, dar alegerea va apartine. Fireste ca interiorul se poate completa cu diferite accesorii: masuta de cafea din sticla, cu design modern, fotolii unul crem si altul negru, un lampadar cu nota dominanta asemeni parchetului cu elemente decorative alb, crem, negru.
Multumesc mult!
Ce culoare pot alege pentru mobila si perdele daca am parchet de lemn din cires rosiatic
Buna ziua,
Am un living open space cu dining cu parchet din lemn de cires. As vrea sa cumpar o canapea cu doua fotolii care are o rama argintie si tapiterie de culoare gri mov foarte deschis. Scaunele pentru dining au la fel rama argintie si sezut si spatar cu tapiterie roz foarte pal. Canapeaua si scaunele sunt mobilier stil francez , model Louis XV/XVI. Pentru restul mobilei ma gandeam sa aleg o combinatie de gri argintiu cu alb murdar sau argintiu cu negru.
Peretii sunt zugraviti cu un gri vernil care se asorteaza cu culoarea cires a pardoselii. Plinta de la parchet este alba , la fel si ferestrele. Livingul are doua ferestre dispuse perpendicular pe doi pereti. Pe unul dintre pereti este o fereastra mare si pe cel alaturat sunt doua ferestre cu spatiu intre ele. In acest spatiu am un semineu electric aplicat din lemn negru.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Pot asorta culorile de mobilier mentionate cu parchetul de cires?
Ce culoare pot alege pentru perdele?
Ar trebui sa schimb culoarea peretilor?
Ar trebui sa cumpar si un covor? Daca da, ce culoare?
Atmosfera pe care as dori sa o obtin ar fi cea a unui living cu plan deschis, decorat in stil clasic cu accente luxoase insa nu prea opulente.
Va multumesc anticipat pentru sugestiile voastre,
Ana Maria
Buna Ana Maria,
In principiu, atat movul pal cat si rozul deschis se potrivesc cu lemnul de cires, dar fara a ma afla la fata locului si fara a vedea pe viu culorile alaturi de nuanta parchetului , nu pot fi foarte sigura. Daca ai dubii totusi, iti sugerez sa iei niste moste mai mari de material din tapiteria canapelei si scaunelor ( cam 1 metru din fiecare) si sa le asezi in camera. Cheama o prietena care ti se pare ca are un simt bun al culorilor si in a carei parere ai incredere si analizati impreuna camera la lumina zilei.
Nuanta sau tonul exact al vopselei pentru pereti va depinde mult de materialul pe care il vei alege pentru perdele, care la randul lui trebuie sa se asorteze cu culorile tapiteriilor. Cu alte cuvinte, poate ar trebui sa iei decizia referitoare la culoarea peretilor mai spre final.
Daca decizi sa pastrezi culoarea gri vernil a peretilor va trebui sa gasesti o modalitate de a repeta culoarea lor in schema cromatica a camerei.
O modalitate este de a alege un material pentru perdele care sa aiba din nuanta peretilor dar si din nuantele tapiteriilor. Mai poti confectiona din acest material niste fete pentru pernele decorative ale canapelei , o husa pentru canapea sau chiar o fata de masa pentru dining.
O alta tehnica prin care poti rezolva acest aspect este sa cumperi un covor mare intr-o nuanta de verde asemanatoare peretilor. Acesta va lega intregul decor, dar din pacate va acoperi mai mult din frumusetea parchetului.
Iata cateva sugestii de culori care includ alegerile tale de alb, vernil, roz si mov pal:
Perdele cu imprimeuri florale mare pe un material de calitate , care vor crea un look luxos, stilat si nu foarte opulent, exact cum iti doresti. Ca si nuante poti alege vernil, roz si mov deschis. Uite aici cateva exemple:
http://www.renovat.ro/poze/Model-mdoern-de-perdea-cu-flori-in-culori-vii-poza-8719/
http://www.renovat.ro/poze/Perdea-cu-imprimeu-floral-mare-poza-8717/
Alege imprimeurile florale mari pentru ca unele mici , roz si mov , nu vor putea crea efectul dorit, neputand fi observate de la distanta.
O alta modalitate ar fi sa alegi o perdea simpla alba cu material texturat si mai gros si un covor elegant, cu model clasic care sa aiba verdele peretilor si accente de alb.
Movul deschis si verdele nu sunt chiar suflete pereche. Pot arata frumos impreuna sau nu. Depinde mult de intensitatea nuantelor. Cel mai bine ar fi sa alegi un verde fara prea multa intensitate, ca verdele de la tulpinile lavandei. De asemenea, in aceasta combinatie ai mai avea nevoie de un roz mai puternic care sa se asorteze cu nuanta rosiatica a ciresului.
O alta varianta ar fi sa zugravesti peretii in roz, o nuanta intre culoarea teracotei si roz candy, ca alternativa la peretii gri vernil. Vor oferi un aspect mai viu camerei. Culoarea peretilor poate fi completata de perdele in culori vii si moderne. Nu stiu daca s-ar potrivi cu stilul de mobilier pe care vrei sa il alegi , insa este o idee.
Sper ca te-am putut ajuta. Daca mai ai intrebari le astept cu drag.
Iti doresc succes in amenajarea livingului si astept si poze cu rezultatul.
O zi frumoasa.
Buna ziua!
De curand am achizitionat un ap decomandat cu 2 camere si m-am hotarat sa il renovez.In cele doua camere am parchet din lemn masiv in nuante de cires imbinat sub forma de patrat, iar in hol si bucatarie (open space) gresie.Ce vreau sa fac: schimbat usi (intrare si camere), parchet in loc de gresie in hol si bucatarie.
Intrebarile sunt: Ce nuanta trebuie sa fie parchetul dintre camere pentru a realiza o continuitate intre camere?Se poate realiza un contrast intre cele 2 camere? Cum pot asorta usile (exterior, interior) cu parchetul din camere si hol?Multumesc pentru sugestii!
Posteaza!
Taguri: amenajare living ,
Taguri: alegere culori, perdele living,
Culorile deja existente dau prilejul de a realiza un design cald, familiar. In cazul in care doresti sa mergi pe culori discrete, ai putea zugravi peretii cu crem sau cu galben pai, sau sa combini 2-3 pereti galben pai/ crem si unul alb. Pentru mobila ai putea opta pentru un maro roscat, iar perdeaua poate fi alba sau alb vanilie. Covorul ales dintre modelele moderne, ar putea avea nuante de roscat (predominante) cu nuante de alb vanilie si foarte discret negru. Negrul prezent in mod discret in incapere evidentiaza celelalte culori existente. Daca preferi sa amplasezi si draperii, poate ar fi bine sa alegi uni yvoriu, din matase.