Idei pentru amenajarea si decorararea unui apartament cu camere de tip vagon
Buna ziua,
Am cumparat de curand un apartament de 50 mp. La intrare este un hol din care se intra in baie ,bucatarie si in sufragerie. Holul nu este iluminat natural. Camerele sunt maricele si sunt tip vagon.
Va trebui sa-l renovam complet. Ce culori sa aleg pentru zugraveala mobila, parchet, perdele astfel incat sa fie ok din punct de vedere vizual atunci cand se va trece dintr-o camera in alta. Va multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Cluj-Napoca , Cluj
vezi si firme constructii Cluj
Raspunsuri si comentarii
Multumesc frumos pentru indrumari.Pentru cateva secunde mi am imaginat acest univers frumos descris de dvs.
Noi pe hol momentan avem debarale care vor fi inlocuite cu un dressing.Sunt incantata de nuantele pe care mi le ati propus pentru zugraveala hol-bucatarie. Ne am gandit sa optam pt parchet in hol si bucatarie o nuanta de grei >perdeaua de la bucatarie era o enigma pe care mi ai descifrat o.Zugraveala si mobila va in culori calde ,luminoase pe care mi le ati enumerat .
Sufrageria va fi dormitorul pentru ca, dormitorul va fi camera celor doi copii pe care i avem, de un an si tre ani.
La camera noastra m am gandit si eu la doua nuante de verde, inchis- deschis, sau galben-verde, ce spuneti?Cum sa aleg in acest caz restu , parchet, perdea,draperii?Mobilier va fi doar cel pentru dormit si cel care va sustine televizorul.In camera copiilor ma gandeam la o zugraveala pe alb si contrastul sa fie dat de mobilierul pentru copii,perdea cu motive disney,,,etc .Ce ma sfatuiti in acest caz?cu aceste noi date ale problemei?
Multumesc anticipat.
Daca preferati varianta zugravelii cu verde si galben, va sugerez combinatia dintre galben sulf si verde laim, deoarece sunt culori contrastante si delicate. Pentru canapea si fotolii sau coltar sugerez alegerea unui maro castana sau bordo cu tapiterie de piele ecologica sau stofa. Perdeaua alba, din material delicat, in falduri ample, langa care o draperie din material lucios in nuanta aleasa pentru canapea/fotolii sau coltar, iar bratarile de prindere pe timp de zi pot fi crem sau alb. Pentru mobilier, puteti alege varianta moderna pentru camera de zi, minimalista culoare wenge sau alta nuanta inchisa(dar sa fie mata, nu lucioasa). Televizorul poate fi amplasat si pe un perete pe care nu cade lumina diurna sau pe spatiul special de la mobilier. Parchetul poate avea o nuanta de lemn natur (stejar, fag) deoarece se accesorizeaza usor cu orice stil de amenajare si colorit. Pentru covor, poate fi unul oval, cu nuanta dominanta de verde laim si un model fantezist de linii in nuantele: galben, alb coliliu, grena, negru foarte putin. In privinta camerei copiilor puteti alege mobila in nuanta de lemn natur, din doua considerente: se intretine mai bine si se asorteaza cu multe nuante in designul incaperii. Pentru pereti, va sugerez combinatia alb si bleu, doi cu doi pereti. Pentru pardoseala puteti alege parchet de bambus nuanta naturala(este o culoare calda, care se accesorizeaza cu mobilierul la care am facut referire). Avantajul acestui tip de parchet: este mai cald, pentru ca cei mici se vor juca pe pardoseala; este dens si rezistent. Pentru perdele puteti opta pentru modelul „Perdea Cars” sau cu personaje din desene animate pe fond alb, cu elemente”aruncate” din loc in loc, pentru luminozitate in interior. Cateva rame decorative cu fotografii de familie cu rama nuanta de maro deschis, bej, lemn natur, completeaza perfect interiorul.
Buna dimineata.
Multumesc frumos pentru toate ideile , promit sa revin cu imagini cu produsul finit.
As mai avea un semn de intrebare legat de iluminatul holului,dat fiind faptul ca nu patrunde deloc in el lumina naturala , ce sisteme de iluminat sa folosesc ?Sus in tavan sau pe peretele lung ,vis a vis de care va fi dresingul?Si ce nuanta va trebui sa zugravim tavanul camerei cu peretii in nuante de verde si galben?
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare ,
Usile camerelor in care se intra din hol ar putea avea aceeasi culoare, eventual o nuanta deschisa, de lemn natural:stejar, fag, cires, cu scopul de a oferi luminozitate. Usile pot fi personalizate prin design, pentru: baie, bucatarie, living, dormitor. Pentru pardoseala, daca doriti gresie, ar fi preferabil sa alegeti placi mari, in nuanta deschisa pentru hol. Ca modele va sugerez: imitatie de lemn natur, imitatie parchet stejar, marmaroc in nuante de gri deschis. Daca preferati parchetul, ar fi potrivit ca tip de parchet „aqua step”( este rezistent la apa, umiditate, substante chimice si corozive), in tonuri deschise de griuri, bej, crem. Pentru bucatarie puteti alege acelasi tip de parchet, in aceeasi nuanta/eventual aceeasi gresie. Zugraveala din hol ar putea fi galben pai, crem, portocaliu cald pentru a oferi luminozitate interiorului. In baie va sugerez alegerea unor placi de gresie si faianta format mare, in doua nuante: lila+mov; verde mar+alb; galben soare+maro roscat, langa care cada, chiuveta si wc-ul albe se asorteaza perfect. In bucatarie puteti zugravi peretii cu alb+vernil cald, langa care mobila poate fi crem+maro inchis;alb+vernil, iar electrocasnicele albe. Perdeaua din bucatarie poate fi alba, din material dantelat, pana la calorifer sau mai lunga; o floare decorativa va completa designul. In sufragerie puteti alege mobila in stil modern, wenge uni sau wenge si crem sau alb; canapeaua si fotoliile pot fi maro roscat tapiterie din piele ecologica; zugraveala poate fi combinatie intre galben pai+ocru, doi cu doi pereti astfel incat cel din spatele canapelei sa fie ocru; perdele din material delicat, albe, cu falduri bogate; draperiile uni, roscat din material lucios, parchetul poate avea nuanta de lemn natur asemeni usii. Pe peretele din spatele canapelei amplasati un tablou modern, din 3-5 parti, cu rame subtiri, negre, care sa reprezinte colt de natura sau un aspect fantezist; pe canapea amplasati cateva perne decorative in nuantele: crem, negru, caramiziu. Covorul modern stil shaggy(cu fire lungi) culoare dominanta crem, langa care sa fie un model fantezist cu negru, alb murdar, caramiziu, kaki; un lampadar crem cu incastratii de model alb, negru si maro roscat completeaza atmosfera; lustra moderna, cu 5-7 abajururi in forma moderna, pe structura de metal cromat. In dormitor, o mobila alba, peretii cu crem + alb, portocaliu cald+galben soare; perdeaua alba sau crem dulce, draperia din material brocat cu incastratii mici, in orice culoare, care se va regasi in nuanta covorului multicolor, care va evidentia delicatetea culorilor deschise din interior. Parchetul din dormitor poate fi pin sau cires, mai inchis la culoare.