renovat.ro

» » instalatii termice - Forum

instalatii termice

Vrei sa adaugi o intrebare?
Probleme centrala cu distribuitor pe fiecare etaj

Buna, am si eu urmatoarea problema: am o casa P+E , centrala pe lemne cu distribuitor pe fiecare nivel. Etajul functioneaza perfect iar la parter se incalzeste distribuitorul dar caloriferele foarte putin in partea de sus.

Centrala pe gaz in paralel cu centrala pe lemne - este posibil?

Va rog sa ma ajutati cu o parere; Vreau sa-mi instalez o centrala pe gaz in paralel cu centrala pe lemne existenta de 45kw si un boiler de 250 litri. Ma gandeam la un viessmann in condensatie. Casa are 230 mp si as vrea ca centrala pe gaz sa incalzeasca si acest boiler si cele doua centrale sa functioneze alternativ....

Cum calculez marimea caloriferului intr-o camera?

Am o camera de 14 de metri patrati cu 3 geamuri late in total de 2 metri si inalte de 1,5 + o usa de balcon. Casa este izolata cu polistiren de 10. Cum fac calculul pentru calorifer?

Centrala pe lemne cu gazeificare de foarte buna calitate - recomandari

Buna ziua tuturor, As vrea sa aflu care este cea mai buna centrala pe lemne cu gazeificare. Suprafata casei este de 210 metri patrati. Ma intereseaza o centrala de calitate ( cea mai buna calitate) si care sa se gaseasca in Romania , nu SF-uri .... Mii de multumiri, Dragos

Poate sa fie aer si pe tevile instalatiei sau doar in calorifer?

Se poate sa fie aer si pe tevile instalatiei sau aerul se aduna doar in calorifer? Va intreb deoarece am urmatoarea problema : Stau la casa, am 4 calorifere la acelasi nivel. Centrala este intre caloriferele 1 si 2. Problema mea este ca nu se incalzesc niciunul decat unul singur, nu simt caldura pe teava.... daca inchid caloriferul care merge simt cum caldura merge pe teava pana la urmatorul. Bun. Se incalzeste dar caldura ramane acolo nu trece mai departe pana nu il inchid. Si deci caloriferul 1 merge, ca sa mearga caloriferul 2 trebuie sa-l inchid pe 1, ca sa mearga caloriferul 3 trebuie sa-l inchid pe 2 si tot asa.... Ce as putea sa fac?

Presiune ridicata centrala Ariston Genus Premium Evo

Folosesc o centrala termica Ariston Genus Premium Evo. Am presiune mare in instalatia de incalzire centrala termica si nu stiu cum sa o scad.

Am legat al doilea calorifer din camera doar la teava de tur. Este bine?

Am montat intr-o camera mai rece al doilea calorifer pe alt perete..dar l-am legat doar la teava de tur a instalatiei...returul lasandu-l neatins . Deci in turul caloriferului am racordat teava de tur...iar din returul lui am inchis circuitul catre aceeasi teava de tur...functionesza..se incalzeste bine...dar celalalt calorifer se incalzeste mai putin..intrebare: Am procedat corect? Afecteaza cu ceva instalatia?

Este legala reducerea presiunii caldurii de la robinetul de la subsolul blocului?

Urgent !! Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care nu am repartitoare la calorifere, deci calculul caldurii se face in mod pausal(sper ca am folosit termenul corect) problema e urmatoarea, am vecini care merg in subsol si reduc presiunea de la robinetul de presiune pe motiv ca asa s-ar economisi. Nu sunt de acord pentru ca stau la etajul 4/4 si am fetita de cateva luni. Intrebarea mea este daca e legal, daca pot interveni cumva si daca intr-adevar aceasta actiune duce la vreo economisire? Va multumesc

Pot sa montez tevile catre calorifere la partea superioara?

Detin o centrala de apartament si doresc sa montez tevile catre calorifere la partea superioara a locuintei. Se poate?

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro