Instructiuni montaj parchet laminat
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Am o diferenta de nivel la sufragerie fata de hol de 6,5 cm cu tot cu parchetul laminat vechi, pe care nu doresc sa-l dau jos ci sa aplic peste el polistiren extrudat de 4mm ,peste el osb de 10mm apoi placi de etansare din acelea verzi de 0,80×0,60 peste care sa pun noul parchet laminat de 10mm. As dori sa stiu daca este buna varianta astfel ca sa nu se lase mobila si cand merg pe el sa nu se afunde. De asemenea vreau sa stiu daca merge prins cu dibluri cu holsurub cu bataie sau infiletare osb-ul in plafon. Va multumesc.
Intrebare trimisa de un cititor din - constanta , Constanta
vezi si firme constructii Constanta
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: montare parchet laminat , renovare apartament ,
Taguri: parchet laminat, sfaturi, solutie,
Da, varianta de montare a parchetului peste cel existent este buna. Sa nu uitati de pragurile de trecere, cele metalice, care marginesc suprafetele spre o zona mai joasa cu parchet sau zona cu gresie. Daca vreti sa placati tavanul cu placi osb, va trebui sa montati intai niste grinzi din lemn pentru sustinerea acestora. Placile se prind cu suruburi special pentru lemn sau pal astfel: pe capetele placilor de OSB ,suruburile se monteaza din 15 in 15cm, iar pe grinzile care nu cad pe capete se pun suruburi din 30 in 30 cm. Suruburile trebuie sa fie lungi de minim 2.5 ori grosimea placii de OSB si sa nu uitati ca intre ele se lasa rosturi de dilatatie.