Intrebari despre constructia unei case
buna ziua,
dupa o prealabila documentare m-am hotarat sa folosesc bca ytong pentru constructia casei mele. am niste intrebari legate de constructia casei si am nevoie de raspunsuri pertinente.
modul in care va fii construita casa este o combinatie de constructie in cadre si pereti portanti. pe scurt, casa fiind nu prea mare, 6 m latime pe 10 lungime, o sa am stalpisori de beton de sustinere din 3 in 3 m in pereti apoi deasupra-- sustinuta de stalpisori-- o centura de beton si, in plus, o grinda de beton care traverseaza casa pe mijloc de-a lungul, mentionez ca deasupra primului nivel nu o sa am turnata placa de beton, ci un plafon pe grinzi de lemn si o mansarda tot de lemn---deci ceva usor.
in aceste conditii, intrebarea mea este:
1) tinand cont ca bca-ul fie el si ytong, are porozitate destul de mare, cand ajung la faza de turnare a centurii care vine deasupra zidurilor exterioare, care este cea mai buna modalitate de constructie a acelei centuri?? contactul direct dintre bca si cimentul ud al centurii cred ca nu ar fii indicat. constructorul meu zice ca el face cofrag si deci centura nu atinge bca-ul, si dupa uscare, spatiul dintre centura si zid urmeaza sa fie umplut cu spuma. parerea mea difera de a lui. eu as prefera sa torn acea centura direct pe zidul de bca dupa ce protejez zidul cu o membrana impermeabila in prealabil---in felul acela apa nu ajunge la bca si nici nu mai am nici spatiul acela de umplut la final cu spuma, daca folosesc metoda constructorului.
a doua intrebare:
2) la stalpii de beton de pe colturi, constructorul vrea sa-i construiasca folosind cofrage pe doua parti si zidul de bca drept cofrage pe celelalte doua parti. eu stiu ca asta este tehnica folosita la caramida deci va intreb: ar merge aceasta modalitate si cu bca ytong. constructorul zice ca el are nevoie sa lase acele \"mustati pe stalp\" sa se poata lega cum trebuie de pereti.
inteleg ca mesajul meu e cam lung, dar chiar am nevoie de lamuririle acestea si am sentimentul c
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 2 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Turnati centura direct peste BCA pentru ca nu se intampla nimic. Va face priza betonul din centura cu baca-ul dvs si va consolida si mai bine pretele(nu se strica BCA-ul)
La punctul 2 este corect cum spune constructorul pentru ca asa se lasa strepi de zidarie pentru a se lega peretele cu stalpul de rezistenta
Posteaza!
Taguri: constructie casa ,
Taguri: casa din bca, zidarie,
In privinta turnarii centurii, ideea dvs. este buna si economica, deoarece spatiul ce ar urma sa fie umplut cu spuma poliuretanica este mare si costurile vor fi ridicate. In privinta legarii materialelor la colturi poate ar fi bine sa folositi si bare din fier beton care garanteaza rezistenta, siguranta. Rezistenta bca-ului ytong este mare odata ce este prins cu mortar ytong(corespunzator materialului folosit pentru pereti); in concluzie, sugestia constructorului in privinta acelor „mustati pe stalp” este buna.