Izolare exterioara cu polistiren expandat sau extrudat?
Salut, am nevoie de un sfat de la dvs in alegerea corecta a materialului cu care sa izolez la exterior casa: polistiren expandat sau extrudat de 10 cm. Ma intereseaza la dvs sa imi explicati care ar fi diferentele de cost precum si cele de calitate si performanta privind izolarea termica. Ar fi bine daca imi recomandati si niste branduri de polistiren bune
Cu multumiri,
Georgian
Intrebare trimisa de un cititor din - Baia Mare , Maramures
vezi si firme constructii Maramures
Raspunsuri si comentarii
Pe exteriorul peretilor se pune polistiren expandat.Viata lucrari e de aproximativ 15-20 ani, depinde de calitatea manoperei si a adezivului.Daca doriti lucrare pentru 100 de ani folositi vata bazaltica sau cel mai bun din toate punctele de vedere e MULTIPOR de la Ytong.
Domnul Alexandru are prefecta dreptate: folositi polistiren extrudat numai acolo unde riscul de a fi lovit (presat mecanic este mare). De exemplu soclul casei sa fie izolat cu polistiren extrudat. Alt exemplu unde se pune extrudat este sub placa de beton inainte de turnare astfel incat acesta sa ramana fixat de betonul care se va turna etc....
Polistirenul extrudat nu se poate tencui.Daca doriti o lucrare pentru multi ani folsiti vata bazaltica sau termotop cu fetele in plasa de fibra sau multipor. de la Ytong.
Folositi polistirenul expandat, nu este nevoie de polistiren extrudat in cazul dumneavoastra, nu se justifica investitia, polistirenul extrudat fiind recomandat pentru izolarea pardosesilor supuse la trafic, sau pentru termoizolari in medii umede, fundatii, socluri. Este bine, daca se poate, ca intreg termosistemul sa fie luat de la acelasi producator pentru o buna compatibilitate a materialelor. Multe firme au intreg termosistemul, dar important este sa-l si produca nu doar sa-l comercializeze. iti recomand termosistemul facut de cei de la Adeplast
Posteaza!
Taguri: izolare cu polistiren , polistiren extrudat , polistiren expandat , termoizolatie ,
Taguri: polistiren expandat, calitate,
Polistirenul extrudat se foloseste acolo unde sunt incarcari mecanice extreme si grad mare de umiditate. Se obtin rezultate ideale in cazul termoizolatiilor la peretii de subsol, la socluri, plansee, terase, sau in incaperile umede. Valoarea pe mc fata de polistirenul expandat este de aproape doua ori si jumatata mai mare.
Din punct de vedere termic, sunt aproape identice. Coeficientul Lambda (w/mK), este la polistirenul expandat 0,030-0,038, iar la cel extrudat 0,029-0,039.
Deci nu se justifica sa puneti decat pe elevatie polistiren extrudat.
Site-ul, nu imi permite sa recomand furnizori sau marci
Ma puteti contacta pe mail [email protected]