Izolare la exterior cu polistiren expandat sau extrudat - care este diferenta?
Buna ziua,
Am tot cautat varianta ideala pentru izolarea exterioara a casei mele doar parter cu suprafata de 125 mp. Iata ce ma framanta de fapt: polistiren EXPANDAT ptr exterior vs polistiren EXTRUDAT.
Daca ma puteti ajuta cu ceva diferente de cost cat si de calitatea izolatiei dar si cu un cost orientativ (necesar materiale si manopera).
De asemenea as mai vrea sa stiu daca trebuie sa se tencuiasca casa inainte de aplicarea polistirenului sau nu.
Cu multumiri.
Intrebare trimisa de un cititor din - Olt
vezi si firme constructii Olt
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
De obicei termosistemul de fatada se realizeaza din polistiren expandat EPS de 10 cm, pentru o eficienta termica sporita, dar si polistirenul extrudat XPS este recomandat. Diferenta dintre cele doua, in afara de pret, este ca expandatul EPS este mai aerat iar extrudatul mai dens si cu duritate mai mare, mai potrivit pentru izolatie la pardoseli si placarea soclurilor, fiind mai rezistent la compresiune (greutate) si lovituri. In plus, extrudatul sustine mai bine materiale decorative ca: piatra naturala, marmura, travertin, etc.
Va recomand in orice situatie sa tencuiti peretii cu mortar de ciment, atat la interior cat si la exterior, pentru a proteja caramida si a-i conferi o rezistenta mai mare. Spor!
Posteaza!
Taguri: izolarea cu polistiren, polistiren extrudat, polistiren expandat,
Buna ziua,
Suntem o dirma cu multi baieti din Olt,daca doriti imformatii va stam la dispozitie cu cea mai mare placere.Orice imformatie se da pe email sau tel
Tel 0773725900
Email [email protected]