Izolatie interioara antimucegai - solutii?
Locuiesc la parter intr- un bloc cu zece etaje. Apartamentul este izolat la exterior dar am mucegai pe pereti. Este o solutie izolarea si pe interior?
Intrebare trimisa de un cititor din - Mediaș , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu
Raspunsuri si comentarii
Din cate stiu eu, nu este recomandata izolarea peretilor interiori atata vreme cat exista izolatie exterioara. In primul rand vedeti care e cauza aparitiei mucegaiului, e clar ca aveti umiditate in exces. Ar trebui sa incepeti prin a indeparta tot stratul afectat de mucegai, sa retencuiti daca e cazul, folosind o tencuiala antimucegai si apoi sa aplicati o vopsea antimucegai. Va recomand Aeria Gold cu purus X, o vopsea de care eu sunt extrem de multumit.
Posteaza!
Taguri: izolatie , amenajari apartamente ,
Taguri: igrasie,
In primul rand trebuie sa dati cu solutie antimucegai in cateva etape pe peretii pe care a aparut in scopul eliminarii acestuia. Mucegaiul are sporii foarte rezistenti, motiv pentru care perioada dintre aplicatii poate fi diferita: dupa o zi, apoi dupa doua zile, repetati la doua zile, dupa trei zile, dupa o saptamana. In locurile mai afectate chiar si dupa o saptamana va trebui sa insistati la doua zile din nou. Solutiile pot fi cumparate din comert de la firma �Savo�, �Cilit Bang� sau �Bison�. Personal am folosit produsul de la �Savo�. O varianta de solutie preparata in casa ar fi: 100 ml apa distilata, 100 g bicarbonat de sodiu, 1 lingurita ulei esential de coriandru. Se agita bine, se pulverizeaza, se lasa 24 h dupa care se sterge si se aplica iar o sedinta. (Daca aveti probleme de sanatate si nu suportati solutiile din comert sau mucegaiul persista pe zone mai mici) Dupa eliminarea completa a mucegaiului puteti sa realizati un schelet metalic, cu grosimea de 0,5-1 cm pentru peretii sau tavanele pe care doriti sa le izolati pe care sa il fixati pe pereti cu suruburi. Pe acest schelet puteti fixa placi de rigips, realizand o perdea de aer care circula pe suprafata peretilor. Rigipsul se finiseaza dupa preferinta. O alta varianta ar putea fi aplicarea unor placi din bambus, material care permite circulatia aerului, este rezistent si cu efect vizual placut. Daca doriti, ar mai fi o varianta: radeti peretii si tavanele pana la placa, aplicati solutie antimucegai in cel putin 3 etape pentru eliminarea sporilor rezistenti, dupa care aplicati placi minerale �multipor�. Adezivul cu care se aplica aceste placi se gaseste in comert; se adapteaza usor configuratiei peretilor; se finiseaza in multe moduri. Indiferent de varianta aleasa, nu uitati ca aerisirea frecventa a incaperilor este esentiala indiferent de anotimp.