La ce distanta trebuie montat hidroforul fata de fantana?
La ce distanta trebuie montat hidroforul fata de fantana tinand cont ca fantana nu este adanca are in jur de 6m iar distanta pana la casa e cam 6-7m. As putea monta hidroforul in beci?
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 3 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Hidroforul se poate monta oriunde vreti.Tot ceea ce conteaza este sa fie amorsat cum trebuie sa nu ramana conducta din put fara apa.
eu am hidroforu in camin langa casa . izvoru e la 15 metri fata de hidrofor. chestia este sa tragi pexalu de la hidrofor in cadere catre izvor pentru a putea amorsa instalatia .
Amplasarea hidroforului trebuie sa tina cont de mai multe restrictii si anume...
- adancimea pentru care este proiectat hidroforul
-spatiul sa asgure nu numai protectiela umiditate, dar si un mediu de regim normal pentru circuitele electrice
-pe timpul rece sa asigure o buna protectie impotriva inghetului si a condensului. mentionez ca am intalnit cazuri si de inghet dar si de distrugere a presostatului dar si a motorului datorita condensului
Amplasarea unui hidrofor trebuie sa previna neregulile de care vorbeam.
Amplasarea in beci, este o solutie foarte buna, si convenabila pentru ca va scuteste de a amenaja un camin special pentru hidrofor.
Va sfatuiesc sa amenajati un spatiu distinct, izolat termic si mai ales electric de restul beciului.
Pot avea loc avarii, si trebuie din start sa evitati orice consecinte, de protectie a hidroforului, de inundatii, de accidente electrice.
Posteaza!
Taguri: Constructii anexe si garduri ,
Nu este o distanta standard in privinta montarii hidroforului. Poate fi montat si in beci, fiind astfel protejat termic impotriva inghetului.