renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

La etrierii stalpilor pot pune fier de 8 ?

In proiectul de rezistenta al casei mi s-a dat pentru etrierii la stalpi si centuri, fier de 6. Am mers prin magazine sa caut astfel de fier si am gasit numai la colac ceea ce este foarte greu de facut: bara de intins etc. Ma gandeam sa pun fier de 8 striat pentru ca pe asta il gasesc la bara in comert. Credeti ca se intamapla ceva daca este de 8 in loc de 6 ( betonul va curge ok prin stalp?)? Multumesc, Alin Pavel

Intrebare trimisa de un cititor din - Cluj-Napoca , Cluj
vezi si firme constructii Cluj

Raspunsuri si comentarii
A a scris:

Problema nu este ca faceti etrierii de 6 sau de 8 mm, problema este ca daca va uitati in documentatie, etrierii se executa din otel beton, OB 37, care are calitati mecanice recomandate pentru asta.
Daca veti inlocui OB37 cu pc 52, este in primul rand un risc, anume sa fisuraze la indoire, si in al doilea rand se prelucreaza foarte greu avand un coeficient de elasticitate mare.
Respectati documentatia !!!

B a scris:

Pai si cum intind eu fierul de 6 care este la colac. Muncitorii spun ca il trag cu tractorul legandu-l de un stalp ceva pentru ca sa il intinda. daca ei fac bare de fier din colac tragand cu tractorul de ele nu ii deformeaza fierului electicitatea.
Problema majora este ca nu se gasesc bare de fier de 6 ci numai la colac.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: constructii case ,

Taguri:    etrieri,    beton armat,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro