renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Montare centrala pe lemne in paralel cu centrala pe gaz

Buna ziua, Am o centrala pe gaz si locuiesc la casa. Din pacate pretul gazelor mi se pare din ce in ce mai ridicat de la an la an si m-am gandit ca in paralel cu centrala pe gaze sa montez si o centrala pe lemne ( cu incarcare la 4-6 ore). Intrebarea mea este: Este posibil ca cele doua centrale sa lucreze in paralel? Adica cand nu sunt acasa sa alimentez centrala pe lemne sa intre in functiune cea pe gaz? Daca este posibil imi puteti spune ce este necesar sau care sunt pasii de urmat? Va multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Brasov , Brasov
vezi si firme constructii Brasov

Raspunsuri si comentarii
Sandu I. a scris:

Puteti face un sistem format din doua centrale montate in paralel fiecare dintre ele avand robinet de izolare. In plus , daca nu aveti deja montat, la centrala pe gaz puteti monta un termostat de ambient astfel incat centrala pe lemne nu mai merge si temperatura din camere incepe sa scada va intra in functiune centrala pe gaz.

Alin V a scris:

Si eu am apelat la aceeasi varianta. Mie instalatorul mi-a propus un sistem Cascada. Si anume pe langa toate accesoriile cazanului cu lemne se mai monteaza si un sistem de comanda, compus din controlerul de temperatura si doua vane cu 3 cai, care atunci cand temperatura din cazanul cu combustibil solid scade sub 40 de grade, se face comutarea de la un circuit la altul.

ion a scris:

buna ziua se poate monta centrala pe lemne si gaz in paralel ne trebuie un kit cu trei valvule de inchidere si deschidere cu termostat de temperatura , cind temperatura de la centrala de lemne e mai mica de 20-30 grade se deschide centrala pe gaz o zi buna

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    centrala pe lemne,    montaj,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro