renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

O casa de lemn la rosu trebuie lasata sa se mai usuce sau putem trece direct la interioare?

Vrem sa construim o casa (p+m)in zona montana,pe structura de lemn. Imi este teama ca lemnul(din brad) ce va fi utilizat, sa nu fie foarte bine uscat, iar operatia impotriva incendiilor si daunatorilor lemnului sa nu fie prea reusita. Intrebarea mea este urmatoarea: nu ar fi mai bine ca dupa ce ajungem cu casa in faza de rosu sa ne oprim cu lucrarile de interior , pana la vara urmatoare , in ideea sa lasam lemnul sa mai respire si sa se mai ususce? Mentionez ca geamurile as dori totusi sa le montez si de asemenea sa execut si izolatia exterioara pentru ca pe timpul iernii sa protejam placile de OSB exterioare. Este bine la ceea ce ne-am gandit? Multumesc.

Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 2 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Bogdan NICOLAE a scris:

Buna ziua,
Daca considerati ca lemnul folosit nu este suficient de bine uscat, da, ar fi de preferat sa montati tot, mai putin tamplaria (usi+ferestre), si sa o lasati un an sa se ventileze. Pentru mai multa siguranta este bine sa aplicati mai multe straturi de solutii ignifuge si antiseptice la un interval de cateva zile sau saptamani. Pentru protectie la intruziune montati niste scanduri la o distanta de 2-3cm intre ele in dreptul golurilor pentru tamplarie. Anul urmator masurati dimensiunile golurilor si comandati tamplaria.
Spor!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: finisaje interioare ,

Taguri:    case din lemn,    uscare lemn,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro