renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Parchet laminat montat continuu fara sapa scartaie si se indoaie - ce sa fac?

Am cumparat un apartament nou, parter inalt, deasupra parcarii subterane. Am pus in luna august parchet laminat de 12 mm peste polistiren extrudat de 5mm. Nu am turnat sapa sau altceva, m-am gandit ca blocul este nou si eventualele denivelari vor fi absorbite de polistiren. Am pus parchet continuu pe hol, bucatarie, living si dormitor. Acum dupa circa o luna ( au fost cateva ploi intre timp si am si vopsit peretii) am observat ca in zona usilor ( nu am praguri de trecere caci parchetul este continuu) atat la living cat si la bucatarie sunt cateva sipci care scartaie discret si parca se si indoaie sub greutatea piciorului. Aici sipcile sunt paralele pe usi. La dormitor nu am aceasta problema, sipcile sunt aici perpendiculare pe usa. Nu stiu daca are vreo importanta. Pana acum nu am sesizat nici miscare sub picior, nici scartait. De la ce ar putea fi? Umezeala din aer pentru ca s-a vopsit? Goluri sub parchet dupa ce s-a mai asezat si nu preia poliestirenul? Please help! Ce ar fi de facut? Mentionez ca parchetul l-am montat si l-am lasat 2 saptamani sa se aseze fara sa pun plintele si apoi l-am fixat cu plintele. Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Bucuresti , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti

Raspunsuri si comentarii
Mihai U. a scris:

Orice constructie noua timp de un an “se aseaza”, motiv pentru care este posibil sa apara fine crapaturi pe pereti, sapa sa se stranga, etc. Acesta ar putea fi unul din cauzele pentru care au aparut neplacerile in zona cu parchet amplasat continuu. O alta cauza, ar fi faptul ca zona destinata unui trafic mai intens (hol, bucatarie, living) nu reuseste sa preia forta exercitata de traficul casnic. Pentru a elimina eventualele mai mari neplaceri, va trebui sa aplicati inca un strat de parchet, de asta data transversal. Folositi ca baza parchetul existent. Sipcile se pot desprinde si reutiliza ulterior, deoarece configuratia interiorului nu se schimba. Ganditi aceasta noua investitie ca pe o modalitate de izolatie termica! Amplasati baghete de trecere unde pot fi montate in scopul sustinerii noului parchet. Daca veti amplasa alt parchet tot in pozitie longitudinala, in timp veti avea surprize asemanatoare celor de acum.

Anca a scris:

Buna.Acum o luna ni s.a montat parchet continuu in hol.camera si living.in hol si living parchetul scartaie in doua locuri plus ca se misca de fuecare data cand calci pe el.Parchetul este de 12mm iar dedesupt este pus polistiren de 1cm.ce se piate face sa scapam de aceasta problema

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    bloc nou,    parchet laminat,    umezeala,    reparatii,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro