renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Parchetul din lemn natural se strica intr-o casa neincalzita?

Buna ziua,
Am o intrebare: Se umfla parchetul natural de fag intr-o casa neincalzita iarna cu o temperatura constanta de 4-5 gr

Intrebare trimisa de un cititor din - Barlad , Vaslui
vezi si firme constructii Vaslui

Raspunsuri si comentarii
Florin a scris:

Parchetul din lemn natural este foarte frumos, dar este pretentios. Lemnul, oricare ar fi el, din orice tip de esenta lemnoasa, are un anumit timp in care inca mai �lucreaza�, adica preia umiditate din aer si elimina umiditate in aer. Aceste aspecte nu pot fi percepute de om, ci doar masurate cu aparate specifice. In cazul in care sapa a fost turnata cand in interior era o temperatura mai mica de 4-5 grade, este posibil sa nu se fi uscat suficient, sa elimine vapori de apa care au fost preluati de lamelele de parchet, care, fiind uscate si foarte bine prinse una de alta, sa genereze umflarea pe suprafete mai mici sau mai mari. O alta varianta posibila ar fi faptul ca lemnul nu a fost lasat suficient sa se usuce inainte de a fi prelucrat si transformat in lamele de parchet. Astfel, odata ce a fost montat, lemnul sa �lucreze� eliminand surplusul de umezeala, motiv pentru care s-a umflat din loc in loc. O alta cauza ar fi aceea ca inainte de montare, parchetul nu a fost tinut in camera/spatiul unde urma sa fie montat cca.10 zile pentru a se aclimatiza cu temperatura interiorului, in care umiditatea interioara sa nu depaseasca 35-60% si temperatura trebuie sa fie intre +15 si +25 grade C. Ca solutie de remediere, ar fi sa lasati parchetul sa �lucreze� in continuare, cca. 2-3 ani, dupa care acesta se reaseaza singur. Dupa aceasta perioada puteti interveni fie cu raschetarea lui in spatiile ridicate, fie cu chituirea in locurile in care s-a departat.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: pardoseala ,

Taguri:    umflare parchet,    parchet fag,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro