Pe timpul iernii a aparut mucegai si umezeala pe pereti. Cum rezolv problema?
Buna ziua,
Am o casa veche din chirpici, care este tencuita atat la interior cat si la exterior si care este calcan cu o magazie. Problema a aparut in aceasta iarna cand pe peretele calcan cu magazia vecinului a inceput sa apara pete de umezeala si mucegai.
Am tot spalat cu clor si alte solutii impotriva formarii mucegaiului insa nu am avut niciun rezultat. Ma gandeam sa plachez cu rigips rezistent la umezeala, si apoi sa gletuiesc si sa zugravesc. Vara nu am probleme de acest gen, doar in aceasta iarna au aparut petele de umezeala. Am incalzire pe gaze. Am mai citit pe diverse forumuri ca ar exista nite batoane care se introduc in perete prin niste orificii si care ajuta la impremeabilitatea dintre soclul casei si perete. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, caci nu mai vreau ca iarna viitoare sa am din nou probleme.
O zi buna,
Intrebare trimisa de un cititor din - Slobozia , Ialomita
vezi si firme constructii Ialomita
Raspunsuri si comentarii
Cred ca va doriti o solutie simpla dar eficienta, avand in vedere calcanul de chirpici.... daca va permit acum temperaturile, ma refer la cel putin 8-10 zile cu temperaturi peste 0 grade si zi si noapte, daca nu peste o luna izolati acest calcan dinspre vecin cu polistiren expandat.
Costurile nu sunt mari, si cand va veni caldura se va usca acel perete interior, il veti trata cu antimucegai, si il veti zugravi.
Important este sa se execute cu raspundere aceste simple lucrari.
Alexandru, tel 0720088161
Posteaza!
Taguri: Mucegai si condens ,
Taguri: casa veche, placi rigips,
Mucegaiul a aparut din doua motive posibile: a) diferenta de temperaturainterior si exterior a zidului, fiind calcan cu o magazie care, fireste ca nu este izolata; b) infiltratie de apa de la panza freatica prin partea inferioara a zidului. Daca zona umeda este cu precadere in partea de jos, umezeala provine de la infiltratii si in acest caz va trebui sa faceti o subzidire pe toata lungimea acelui perete(eventual impreuna cu vecinul sau cel putin cu permisiunea sa). Daca umezeala a aparut in zone superioare, atunci va trebui sa reconstruiti acel perete dinspre exterior spre interior. Daca va trebui sa faceti aceasta operatiune, pentru o lucrare temeinica, radeti peretele pana la zidarie, spalati bine peretele cu o solutie din 2/3apa si 1/3 clor,dupa care lasati sa se usuce; aplicati peste acesta celuloza „Termocel” care impiedica formarea puntilor termice, peste care puteti aplica (pentru siguranta) folie anticondens ce se fixeaza cu suruburi speciale; lipire plasa fibra pentru interior (nu folositi plasa pentru exterior), dupa uscarea adezivului pe plasa dati un strat foarte subtire de ipsos constructii, dupa care finiseaza peretele cu glet finisaj, se slefuieste peretele si se aplica amorsa; dupa uscarea acesteia se da cu lavabil antimucegai.