Pentru ca izolarea exterioara din polistiren sa nu arda ce alta alternativa pot alege?
Buna ziua,
Doresc sa imi construiesc o casa cat mai ieftin posibil cu structura de parter plus 1 etaj, avand podul betonat si acoperis din tabla tip Lindab.
Am o singura problema: doresc ceva sigur impotriva incendiilor. Am vazut si am auzit de multe cazuri in care case care au luat foc au ars imediat din cauza izolarii exterioare a peretilor cu polistiren expandat sau vata minerala sau bazaltica.
Avand in vedere cele expuse mai sus intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce alte alternative exista pentru izolarea exterioara a peretilor si a placii de beton - peste etaj- spre podul casei care este nelocuibil, astfel incat sa reziste la un eventual incendiu?
2. Ce grosime ar trebui sa fac peretele exterior si placa de la etaj astfel incat sa am pierderi cat mai mici de caldura?
3. Pot schimba lemnul de la grinzi si stereala acoperisului cu o structura metalica sau din alt material neinflamabil?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor,
O zi buna,
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 4 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: materiale ignifuge, izolatie exterioara,
Daca doriti sa construiti casa din materiale cat mai ignifuge, folositi pentru zidirea peretilor caramida porotherm. Acesta este un material realizat atat pentru peretii exteriori, de structura, cat si pentru peretii interiori pentru compartimentare, cu grosimi specifice. Grosimile corpurilor de caramida sunt realizate astfel incat sa permita izolatia potrivita fiind asezate intr-un singur strat. Are caracteristici puternic termoizolante si prezinta rezistenta mare. Dupa zidirea locuintei, aplicati tencuiala, iar ca material termoizolant ignifug pe exterior puteti folosi pasta pe baza de microsfere de sticla de la aktivTHERM sau de la aceeasi firma termoizolatie lichida, gata preparata, pentru care se utilizeaza trafaletul sau bidineaua. Grosimea placii de la etaj poate fi de 3-5 cm, deoarece o buna izolatie a acoperisului casei va fereste de pierderile de caldura din incaperi. Daca preferati ca structura pentru acoperis sa folositi metal, ar fi bine sa utilizati grinzi metalice din tabla galvanizata cu grosimi cuprinse intre 1,25mm si 2mm ce se gasesc in comert.