renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Perete izolat pe interior cu polistiren a facut condens, cum il pot repara?

Am izolat pe interior cu polistiren un perete exterior la bucataria unei case din caramida. Peretele e pe nord si sub bucatarie e intrarea la un beci. Pe iarna am constatat ca mi-a aparut apa( destul de multa) la imbinarea plintei cu gresia de pe jos ,ceea ce n-am mai patit. Peretele nu are faianta pe el si cred ca apa s-a format prin condensarea intre polistirenul mai cald si peretele rece. Am vrut sa scap de frig si mucegai si am obtinul un ! solutia e sa dau polistirenul jos? Pe afara n-as vrea sa izolez caci casa e fatuita cu terasit,care-i f.bun ,iar eu detin numai parterul,etajul fiind al altei familii. Astept sfaturi cat mai repede ca vreau sa remediez problema. O izolare cu rigips se recomanda sau pot pati la fel ?

Intrebare trimisa de un cititor din - Tulcea , Tulcea
vezi si firme constructii Tulcea

Raspunsuri si comentarii
Alexandru, SC Perodicom SRL a scris:

Problema este putin delicata, deoarece o izolatie exterioara ar fi rezolvat problema.
Inteleg ca stati la parter, trebuie izolat neaparat soclui casei pe laturile bucatariei, respectiv beciului., pentru ca portiunea de la cota "0" si pana la placa parter, este turnata din beton si creeaza o punte termica spre zidul casei si spre placa parter a bucatariei.
Daca nu exista izolatie trebuie izolat plafonul beciului, care induce in partea inferioara a zidariei, chiar si remanent, temperaturi scazute care provoaca fenomenul de condens.
Trebuie data jos izolatia de polistiren, si aplicata o o tencuiala termoizolanta pe baza de perlit expandat. 2 cm grosime cu aceasta tencuiale echivaleaza cf prospectului cu 6-8 cm polistiren grosime.
Aceasta tencuiala are si proprietati hidroizolante deosebite.
Se foloseste o astfel de tencuiala la termoizolatia fatadelor.
Daca va uitati pe prima pagina "acasa" a siteu-lui este recomandata firma S.C. Perodicom S.R.L., care executa astfel de lucrari.
Puteti contacta firma la adresa de mail [email protected], sau telefon 0720088161

dan a scris:

Exista 2 materiale folosite la termo-izolatie :
1. Vata minerala
2. Poliester

1. Vata minerala : se utilizeaza DOAR pentru izolatii termice interioare

2. Poliesterul : se utilizeaza DOAR pentru izolatii termice exterioare.

Daca se inverseaza "rolurile" , apare fenomenul de condens intre polyester si perete, apoi mucegai, etc.

Adina L. a scris:

Oricum eu voi izola si pe afara, in speranta rezolvarii problemei. Dupa parerea mea si termopanele sunt de vina , desi le-am facut la SEND.Pana a avea termopane nu aveam mucegai, mai ales ca am casa din caramida, de fapt o caramida si jumatate.
Cu multumiri,
Adina L.

frtila dan a scris:

locuiesc la parter am probleme cu mucegaiul ce a aparut de la diferentele de temperetura in casa 23 grade si apare condes pe parchet mai ales linga peretii exteriori blocul e izolat cu poliester de 10cm am montat centrala pe gaz anul acesta pina acum nu am avut aceasta problema podeaua e foarte rece, izolarea subsolului care e de 1,50m ar fi o solutie ce imi recomandati

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: Mucegai si condens ,

Taguri:    polistiren interior,    solutii impotriva mucegaiului,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro