Peretele din geam termopan face condens iarna - cum pot remedia?
Am un apartament in bloc nou izolat doar la exterior. Un perete intreg in afara numai geam termopan . La colturile de jos pe parchet apare transpiratie doar in timpul iernii . Grinda blocului este la jumatea camerei pe lung deci tot ce este dincolo de grinda este cu perete in afara ,deasupra e balconul vecinului ,in capat la fel peretii fiind reci tot timpul . Incalzirea o am de la centrala termica de 24 ,dar diferenta de caldura in termostat este de ex , 20 grade la peretele intreg si de 18 grade la cel cu termopan . Mentionez ca stau la parter inalt dedesubt sunt garaje deschise . Ce as putea face sa am o camera calduroasa ?
Va multumesc ,
Elly R
Intrebare trimisa de un cititor din - Arad , Arad
vezi si firme constructii Arad
Raspunsuri si comentarii
Blocul este de vreo 5 ani deja si este izolat exterior cu poliester grosimea nu stiu ,este facut pe schelet metalic si inauntru am ziduri de bca .Ce ma nemultumeste pe mine este ca e rece inauntru , ma gandeam sa izolez peretii pe interior care sunt in afara pe partea cu termopanul iar sub parchet sa pun ceva izolatie . Mentionez ca nu am condens pe pereti numai in colt pe parchet unde aveam o servanta si nu circula aerul ,am luat/o si acuma e bine si asta numai in timpul iernii cand e frig afara .Eventual va pot trimite poze sa vedeti mai clar despre ce este vorba .
Posteaza!
Taguri: termopane , mucegai , izolatie interioara ,
Taguri: blocuri, termopan, confort termic,
Din pacate blocurile noi „se mai aseaza” timp de 1-2 ani. Este un fenomen normal pentru constructiile din prefabricate sau blocuri de caramida sau bca. Pentru a realiza cresterea temperaturii in interior ar fi de preferat sa faceti izolarea tavanului garajului care se afla sub camera dvs. Aplicand vata de sticla 5-8 cm si izopren de 10 cm cu densitate mare veti reusi sa faceti o perdea de aer astfel incat sa izolati zona de pardoseala aferenta garajului. Nu stiu in ce masura izolarea apartamentului/blocului s-a realizat cu materialele adecvate; densitatea adecvata. In aceast an si in vara viitoare singura solutie ar fi sa aerisiti frecvent incaperea pentru a elimina condensul sau aerul umed ce favorizeaza condensul. Verificati sau cereti devizul de lucrari celor care au realizat izolatia exterioara pentru a va convinge daca nu s-a realizat ceva „specific romanesc” astfel incat sa fie necesar sa adaugati cateva elemente pe exterior, necesare izolarii acelui perete de termopan. In momentul de fata pe exterior s-ar putea aplica un strat izolant de silicon pe langa rama exterioara astfel incat sa evitati infiltatiile de apa.