Pereti umezi demisol, se exfoliaza zugraveala si apare mucegai - solutii
Buna seara,
Am o garsonira la demisol in care peretii sunt in permanenta umezi. A fost dat glet cu ipsos si lavabil , dar se umfla lavabilul si cade pana la tencuiala in anumite zone. Ce pot sa fac sa nu se mai intample asta si sa elimin mirosul de umiditate si mucegai? Multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Bucuresti , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Identificati sursa umezelii pentru ca, doar asa veti putea actiona corect. Eu inclin sa cred ca umezeala vine de la exterior si daca e asa, in primul rand trebuie separat, izolat complet peretele de sursa de apa printr-o membrana hidroizolanta. Se tencuieste apoi peretele cu tencuiala antiigrasie MAI, un prin strat ca o amorsa, din materialul foarte diluat si apoi se aplica materialul in straturi succesive lasandu-se timp pentru uscarea completa. Pentru finisare trebuie folosite produse siliconice
Posteaza!
Taguri: amenajare demisol, infliltratii apa, mucegai,
In primul rand trebuie sa identificati cauza care genereaza umiditatea din interior. Cauzele ar putea fi: panza de apa freatica la baza casei si implicit a camerei care se infiltreaza prin pereti; izolatia defectuoasa a peretilor exteriori; lipsa ventilatiei interiorului din lipsa aerisirii zilnice. Poti scapa de aceste neplaceri daca: a) se face un drenaj exterior al solului de langa peretii casei astfel incat sa se evite acumularea apei pluviale sau din topierea zapezii; b)verificati si refaceti izolatia exterioara a peretilor afectati; c) aerisiti zilnic incaperea cel putin o ora. Pentru a verifica daca umezeala provine din condensul interior, uscati foarte bine o zona de perete folosind aeroterma sau ventilatorul, dupa care asezati in acea zona o fasie de folie de aluminiu si las-o 24 de ore. Daca s-a umezit, condensul este generat de aburii din interior si in caz este necesara aerisirea zilnica, aplasarea unor obiecte care sa ventileze si sa incalzeasca spatiul (nu radiatoare pe gaz deoarece favorizeaza mentinerea condensului). Ar fi bine sa radeti tencuiala si zugraveala interioara, sa lasati peretii sa se usuce foarte bine, aplicati in 3-4 etape spray antimucegai din comert, refaceti tencuiala si zugraveala folosind materiale rezistente la umezeala, aerisiti incaperea foarte des.