renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Placa de beton sau din lemn intre nivele? Exista diferente de pret si calitate ?

Buna ziua, Pentru o casa cu mansarda avand amprenta de 65 metri patrati ce tip de placa este mai buna intre nivele? Placa de beton sau din lemn? De asemenea as vrea sa aflu care ar fi diferenta de pret si calitate intre cele doua variante?

Intrebare trimisa de un cititor din - Botosani
vezi si firme constructii Botosani

Raspunsuri si comentarii
Alexandru, Perodicom SRL a scris:

Avantaje placa din beton:
- Da rezistenta sporita cladirii
- Amortizeaza mult mai bine zgomotele de la etaj
- Permite ridicarea etajului din acelasi tip de caramida ca si parterul

Dezavantaje:
- Cost sporit cu materialele (fier beton, beton de calitate b250 sau b300, cofraje, popi)
- Costuri ridicate cu manopera(cofrare si sustinere placa, fasonat fier beton, turnare beton, turnare sapa)
- Timp mare pana la decofrare (min. 22 zile)
Avantaje grinzi din rasinoase:
- Cost redus materiale
- Timp scurt de punere in opera
- Prêt redus la manopera
Dezavantaje:
- Impune o anumita tehnologie de realizare pentru a reduce la nivel acceptabil zgomotele de la etaj
Personal pentru o casa cu amprenta pe sol de 65 mp, as alege varianta cu grinzi peste parter din rasinoase cu sectiunea de 20x12 cm, peste grinzi banda de cauciuc cu grosimea de 0,8-1 cm, podire cu dulapi faltuiti de 4,5 cm grosime fixate numai cu holtzsuruburi, peste care montat parchet laminat de 8mm, pe polistiren extrudat, sau impislitura de 6mm
Dedesupt intre grinzi, vata minerala bazaltica, placi cu grosimea de 10 cm, rigips. (grinzile se pot lasa aparente)
Diferenta de prêt este intre 40 si 45 %
Alexandru, tel 0720088161

Ionut a scris:

Multumesc mult pentru sfat dle Alexandru. Diferenta de pret mi se pare semnificativa ..... incepe sa ma tenteze mult varianta unor grinzi din lemn.

Multa sanatate

Costi a scris:

Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa P+1 , dar nu stiu ce placa sa fac intre etaj si pod. Vreu sa specific ca am 88 m2 amprenta la sol.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: constructii case la rosu , beton fundatie ,

Taguri:    constructie casa,    beton,    lemn,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro