renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Podeaua de la sufragerie a inceput sa se ude - cum pot remedia?

Salutare, In primavara trecuta am cumparat un apartament pe care l-am renovat integral. La partea de podea am turnat sapa grosiera si autonivelanta. Problema a aparut la sufragerie ,desi sapa turnata are aproximativ 8 cm. Specific ca stau la etajul 1 ,iar sufrageria se afla pe casa scarii,unde e tot timpul usa deschisa si tot frigul intra in scara. Din cauza condensului,afara fiind frig iar in casa cald, a inceput sa se ude podeaua. Ce as putea face sa remediez aceasta situatie? Cu ce as putea izola pentru o efecienta mai buna ?

Intrebare trimisa de un cititor din - Galati , Galati
vezi si firme constructii Galati

Raspunsuri si comentarii
arh. Bogdan NICOLAE a scris:

Buna ziua,
Daca am inteles corect unul din peretii sufrageriei este comun cu casa scarii. Daca asa stau lucrurile atunci puteti termoizola peretele respectiv pe exterior adica dinspre casa scarii, cu polistiren extrudat XPS intre 5-10cm, pentru o rezistenta mai buna la lovituri. Daca nu este posibil sa termoizolati dinspre casa scarii se poate face acest lucru si din interiorul camerei/casei, desi este recomandata prima varianta. Polistirenul se poate tencui, vopsi, si lasa ca atare, se poate lipi peste el un placaj din gips-carton, sau se poate aplica o caramida decorativa pentru protectie si un design deosebit.
Sapa aceea de cca. 8 cm mi se pare foarte groasa, este aproape cat o placa din b.a. In mod obisnuit o sapa de egalizare are intre 3-4.5 cm, iar daca este nevoie de o grosime mai mare a pardoselii se poate suplimenta cu polistiren extrudat de cca. 5cm. In modul acesta putem avea si o pardoseala termoizolata, ceea ce este un mare plus.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri:    podea,    umezeala,    condens,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro